lichtpuntjes

Het nieuwe jaar is begonnen!

365 dagen geldig

vouw je schaduw op
spreid de horizon
knip de tijd buiten de stippellijn

open je deur, je denken

adem je nieuw
en stap de dag, het jaar in

Mary Heylema

Hoe stap ik, hoe stap jij dit nieuwe jaar in?

Met ‘open deur en denken’, nieuwsgierig en vol verwachting verwelkom ik 2021.
Ik hoop dat het voor jou een mooi en gezond jaar zal zijn, met veel lichtpuntjes.

Opruimen
Onze naderende verhuizing, van Amsterdam naar Schoorl, maakt dit nieuwe jaar nu al bijzonder. Het opruimen en afscheid nemen van spullen, huis en stad is begonnen, opdat we over ongeveer 2 maanden (letterlijk en figuurlijk) opgeruimd de deur hier kunnen sluiten en een nieuwe deur kunnen openen.

Door de verhuisdrukte zal ik vanaf april t/m de zomer minder cursussen en workshops geven. Wel heb ik dan extra ruimte voor individuele gesprekken en (schrijf)trajecten via Zoom en email.

Maar voorlopig ben ik nog in Amsterdam en is 2 weken geleden alweer de vijfde Schrijf je Loopbaan-Trainer© gestart!

Eind september geef ik deze 3-daagse training voor coaches en andere begeleiders opnieuw. De training rust je toe om na afloop comfortabel en met plezier zélf de cursus Schrijf je Loopbaan te kunnen geven en/of het creatieve schrijven op een andere manier in je werkwijze te integreren.

En verder geef ik op 16 juni weer de Schrijfdag Mijn moeder & ik, een schrijfdag die me erg dierbaar is en die ik elk jaar één keer geef. Zie hieronder voor meer informatie.

Schrijfopdracht – stap het nieuwe jaar in

Lees het gedicht van Mary Heylema nog een keer en kies de regel/woorden die jou het meest aanspreken. Vraag je af “hoe wil ik dit nieuwe jaar ingaan?” Zet een timer op 10 minuten, schrijf deze regel op en schrijf dan dóór tot de tijd om is. 
Voel je vrij om de regel aan te passen, bijvoorbeeld: ‘Ik vouw mijn schaduw op…” of “Ik adem mij nieuw en…” 

Opnieuw in de aanbieding
Al zijn er nu gelukkig vaccins, corona is nog niet voorbij en de gevolgen ervan – voor mensen en bedrijven – zullen nog lang natrillen. Omdat het in deze ongewisse tijd erg helpend en waardevol kan zijn om je schrijvend te bezinnen op wat je meemaakt, bied ik de online cursus Woorden van Betekenis nogmaals tijdelijk aan voor de helft van de prijs. Zie hieronder voor meer informatie.

Een fijne zekerheid in tijden van verandering, voor mij en hopelijk ook voor jou, is de maandelijkse Schrijftafel via Zoom – ongecompliceerd, vertrouwd en toch steeds weer anders. Op 29 januari ben je weer van harte welkom, bij de eerste Schrijftafel van dit jaar!

Hartelijke groet,
Marianne

*

Cursus Schrijf je Loopbaan
Deze compacte, krachtige schrijfcursus start op 13 april en is interessant voor je als je behoefte hebt aan verandering, beweging of nieuw perspectief en je wilt bezinnen op je werk- en/of leefsituatie. 
De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je hart te brengen. De cursus vindt plaats online via Zoom. Een combinatie met een aantal individuele coachgesprekken is ook mogelijk.
Ook coaches en andere begeleiders die de kracht van schrijven zelf willen ervaren en nieuwsgierig zijn naar de methode ‘Schrijf je Loopbaan’ zijn welkom als deelnemer!
Meer informatie en ervaringen vind je hier.

*

Online cursus Woorden van Betekenis – nu met korting
Een fijn cadeau voor jezelf in deze verwarrende tijd, is de online cursus ‘Woorden van Betekenis, een online schrijfreis van een jaar.
Wekelijks ontvang je inspirerende schrijfopdrachten en schrijf je over het woord van de week. Inspiratiebron voor de cursus is het boek Consolations van dichter en filosoof David Whyte.
Voorbeelden van woorden waarover je schrijft zijn: Alleen, Crisis, Dankbaarheid, Rust, Schoonheid.
Ook afbeeldingen, gedichten en liedjes maken deel uit van de cursus en zullen je inspireren tot schrijven.
Uitgebreide informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier.

Cadeau voor een ander
Deze cursus is ook een fijn cadeau om aan iemand te geven. Stuur me in dat geval een mailtje, dan zorg ik dat jij de factuur krijgt en de ander een toegangscode waarmee ze zich kan aanmelden.

Tot 1 juni kun je je inschrijven voor de helft van de prijs: slechts € 25 i.p.v. € 50 (ex btw).

*

Schrijfdag Mijn moeder & ik
Wil je ook de relatie met je moeder al schrijvende verder onderzoeken, verhelderen of verdiepen? En heb je zin om samen met 4-6 andere vrouwen een dag te schrijven en verhalen te delen? Dan nodig ik je van harte uit om mee te doen, op woensdag 16 juni. Schrijfervaring is niet nodig. Meer informatie vind je hier

*

De Schrijftafel
Zin in schrijven? In creatieve verbinding met anderen? In gezelligheid?
Doe dan eens mee aan de Schrijftafel via Zoom!
Op 29 januari start een nieuwe serie van 3 maandelijkse Schrijftafels, van 9.30 – 11.00 uur. 
Als je zin hebt om te schrijven, openstaat voor verrassende opdrachten en het leuk vindt om met anderen uit te wisselen ben je van harte welkom! Meer informatie vind je hier.

*

Individuele coaching
Wil je aan de slag met een werk- of levensvraag waar je al een tijdje mee rondloopt, dan is het ook mogelijk om één op één met me te sparren of een kort individueel (schrijf)coachingstraject af te spreken. We ontmoeten elkaar dan via Zoom of bij mij in Amsterdam, net wat je prettig vindt.
 
Hiernaast breng ik graag twee bijzondere vormen van (schrijf)coaching onder je aandacht die je op een heel verrassende manier in korte tijd bij jezelf én in beweging kunnen brengen:

– de email-schrijfweek volgens de principes van Mindful Analysis: een intensieve schrijfweek waarin je dagelijks één à twee uur schrijft over het thema dat in jouw leven speelt. Dit doe je naar aanleiding van vragen die ik je stel en die je stimuleren tot zelfreflectie. We plannen een week waarin we beide tijd hebben om dit te doen. Meer informatie vind je hier.

– het Career & Life Story Interview, een korte, krachtige en specifieke vorm van storytelling, waarin je levensverhaal centraal staat en je zicht krijgt op wat (nu) jouw weg is. Meer informatie vind je hier.

*

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail