BOEK Schrijf je Loopbaan

Schrijf je Loopbaan is een boek met inspirerende schrijfopdrachten waarmee je in je eigen tempo kunt onderzoeken wat je mist in je werksituatie en wat je wél wilt. Schrijvend vanuit je hart onderzoek je waar je onvrede vandaan komt, wat je dromen en verlangens zijn en wat je – tot nu toe – tegenhoudt om ze te realiseren. Je ontdekt welke kant je op wilt en wat jij de wereld te bieden hebt.

Ook voor coaches
Het boek is ook interessant voor coaches die nieuwsgierig zijn naar de kracht van schrijven en dit zelf willen ervaren. Het biedt je achtergrondinformatie en veel oefeningen die je kunt gebruiken als je zelf met cliënten wilt gaan schrijven.

Het boek is uitgegeven door S2 uitgevers (1e druk 2018, 3e druk 2021).

Prijs: € 16,50

Bestellen
Je kunt Schrijf je Loopbaan bestellen via www.managementboek.nl , www.bol.com én rechtstreeks bij mij. Ik vind het fijn als je het boek rechtstreeks bij mij bestelt en neem dan graag de verzendkosten (binnen Nederland) voor mijn rekening. 

Bestellen bij mij
Stuur een berichtje naar marianne.panneman@gmail.com: vermeld hoeveel exemplaren je wilt plus je naam- en adresgegevens. Je ontvangt een factuur van mij en ik stuur het boek naar je toe.

Wil je meer dan 10 boeken bestellen (bijv. voor onderwijsdoeleinden of om aan medewerkers uit te reiken) dan is korting mogelijk. Stuur me in dat geval een berichtje.

Er zijn twee korte filmpjes beschikbaar: een filmpje op Managementboek.nl waarin ik over het boek vertel en een filmpje dat een sfeerbeeld van de boekpresentatie geeft.

Goed om te weten: behalve het boek is er ook de cursus Schrijf je Loopbaan en, speciaal voor coaches, de 3-daagse Schrijf je Loopbaan-Trainer©.

Vier quotes van deskundigen

Door de schrijfoefeningen van Marianne Panneman word ik een ware ontdekkingsreiziger. Ik verken nieuwe gebieden en onderzoek op verrassende wijze bekend terrein. Al schrijvende reflecteer ik op wat mij ten diepste drijft, inspireert en daadwerkelijk in beweging brengt. De opdrachten zijn creatief én moedigen me aan om in actie te komen. Kortom – een waardevol werkboek voor iedereen die verlangt vanuit bezieling te werken.
Christine de Vries, trainer en schrijver van o.a. ‘Dagboek als spiegel’

Dit boek neemt je op een hartverwarmende manier mee op je reis naar binnen. Je ervaart de nabijheid en betrokkenheid van Marianne in de persoonlijke, eenvoudige en geleidelijk aan diepergaande schrijfopdrachten. Ongemerkt en als vanzelf ben je aan het eind van het boek al schrijvend een stuk wijzer geworden.
Alien Verhoef, opleider, coach, supervisor en auteur van ‘Creatieve Loopbaanplanning’

Wie merkt dat het wringt in de huidige of privé-situatie, is toe aan een nieuw verhaal over zichzelf. Dit boek nodigt je uit om betekenis te ontdekken in wat gaande is en je zelf op een dieperliggend niveau te leren kennen. Al schrijvend ontdek je de contouren voor het volgende hoofdstuk van je levensverhaal.
Mieke Verbaarschot, opleider en coach Career Story Interview

Marianne Panneman heeft met haar boek een wezenlijke bijdrage aan het vak geleverd. Zonder veel ingewikkelde omwegen en theorieën kun je er mee aan het werk. De toegankelijke en plezierige schrijfopdrachten richten je blik naar binnen en verhelderen je wensen, ambities en mogelijkheden. Onmisbaar in ieder loopbaantraject, onmisbaar voor iedere loopbaancoach.
Mirjam Windrich, psychosociaal therapeut en grondlegster van Mindful Analysis

Recensies van lezers

Ik vind het een heel leuk en aansprekend boek. De schrijfopdrachten zijn echt een toevoeging voor het verhelderen van een loopbaanvraag. Daarnaast spat jouw enthousiasme er vanaf!
Ik ga het op onze literatuurlijst zetten als facultatieve literatuur voor onze studenten aan de opleiding loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling.
Annet Brinkhuis, van Annet Brinkhuis Opleidingen

In het begin wordt een belofte gedaan: dit boek brengt inzicht, geeft antwoorden, biedt een nieuw perspectief. Na overzichtelijke hoofdstukken, tips die inzicht geven, leidt het boek inderdaad tot concrete stappen om aan de slag te gaan met je loopbaanontwikkeling. Doordat je je dromen, beren op de weg en wensen op papier zet, worden ze reëel en kun je niet meer verdwalen of afdwalen. Het boek motiveert om meteen mee aan de slag te gaan.
Marlies Koelewijn

Dit is een fijn boek! Het is prettig en op een luchtige manier geschreven en zet je direct op een praktische manier aan het werk. Het helpt je stap voor stap inzicht in jezelf en in je drijfveren te krijgen om daarna een steeds concreter stappenplan te maken hoe je uiteindelijk echt iets kunt veranderen in je leven. De schrijver gebruikt veel eigen voorbeelden om je op het juiste spoor te zetten.
Schrijven is echt een verhelderend en verrassend proces en dat had ik niet gedacht. Maak je geen zorgen dat je ‘op niets komt’ bij de schrijfopdrachten (waar ik bang voor was); je zult versteld staan hoe makkelijk de woorden komen. Het is een leuke en spannende zoektocht naar jezelf, naar wat je beweegt en waar je kracht ligt. En waar de ‘gaten’ zitten waar je iets mee moet.
In je hoofd heb je vaak al een beeld van jezelf en je mogelijheden en beperkingen, maar als je echt iets wilt veranderen kan je juist daardoor in cirkels blijven redenerenen zonder verder te komen. Het is verrassend om te merken hoe dat verandert als je schrijft. Dingen worden duidelijker, je ordent je gedachten en je maakt daardoor een krachtige analyse. Het boek is geschreven om je te helpen bij loopbaanvragen, maar het kan ook een prima hulp zijn bij andere levensvragen, bijvoorbeeld als je je afvraagt wat je wilt doen naast of na je loopbaan.
Een inspirerend en nuttig boek dat je verrassende inzichten biedt!
Karin van Harten

Aanrader! Dit boek bevat leuke, toegankelijke, inspirerende schrijfopdrachten om duidelijk te krijgen hoe je in je werk- en privéleven staat.
Tijdens het schrijven van de eerste opdrachten kwamen er voor mij al verrassende inzichten naar boven. Erg leuk om zelf te ontdekken dat er heel veel wél goed is en er maar kleine aanpassingen/toevoegingen nodig zijn, en me vervolgens te verheugen op de te ondernemen acties.
Wilma Blom

Afgelopen jaar heb ik de workshopserie “schrijf je loopbaan” bij Marianne Panneman gevolgd. Mede door de workshops heb ik zelf mijn droombaan gecreëerd. Nu ben ik begonnen in haar boek. Door de opdrachten te maken, vind ik meer diepgang in mijn werk. Verder helpt het mij keuzes te maken. Wat wil ik wel in mijn werk en wat wil ik niet. Fijn dat er nu naast haar workshop ook een boek is. Zo kunnen meer mensen hun eigen droombaan schrijven.
Sandra Lenting

Ik vond het boek heel toegankelijk en prettig om te lezen. Door middel van de opdrachten leer je te kijken naar je werk, wat vind je belangrijk, wat vind je prettig, waar ben je goed in, wat zou jou kunnen helpen? En leer je positief te kijken naar je eigen talenten en mogelijkheden. De opdrachten zijn goed te maken, ik vond het erg fijn dat ik het in mijn eigen tempo kon doen. Dit boek is zowel te gebruiken in je werkleven als in je privéleven. Het is geschikt voor iedereen die een vraag heeft over zichzelf, en over zijn of haar ontwikkeling.
Esther Jansen

Dit boek geeft energie! Erg prettig en makkelijk geschreven. De schrijfopdrachten zijn helder en uitnodigend. Ik ging er direct mee aan de gang. Verrassend welke inzichten het mij gaf, ik heb me nooit gerealiseerd wat schrijven kan opleveren. Met deze nieuwe ideeën ga ik zeker aan de slag! Een aanrader voor iedereen met loopbaanvragen.
Joane Hasken

Dat schrijven ontzettend inzicht gevend is en je gedachten structureert, wist ik al. Maar Marianne biedt in dit boek een voortreffelijke opbouw van schrijfoefeningen die ervoor zorgt dat je stapsgewijs door zelfonderzoek ontdekt wat er in jou leeft. Zo kom je erachter wat je écht wilt en wat jouw toegevoegde waarde is.
Marije van den Bovenkamp, schrijfcoach & redacteur