Schrijf je Loopbaan-Trainer©

3-daagse training voor coaches die met Schrijf-je-Loopbaan willen werken


Aanleiding

In 2015 ontwikkelde ik de cursus Schrijf je Loopbaan©:

 • Een cursus van vier dagdelen, waarin mensen met een loopbaanvraag al schrijvend onderzoeken wat er bij hen wringt, wat belangrijk voor hen is, wat hun kwaliteiten, dromen en verlangens zijn, wat hen tegenhoudt en welke kant ze op willen.
 • Vier thema’s met bijbehorende schrijfopdrachten staan centraal: Behoefte aan verandering, Plezier en voldoening, Dromen, belemmeringen en mogelijkheden, In beweging komen.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen van 4-6 deelnemers die hun schrijfsels met elkaar delen in een veilige, oordeelloze setting. Door het geven van woorden en een stem aan wat er in hen leeft en door de steun en inspiratie van anderen ontstaan er snel inzichten, antwoorden én beweging.
 • De cursus staat op zichzelf maar kan desgewenst worden gecombineerd met 3 individuele gesprekken, om in te zoomen op de individuele situatie en de verkregen inzichten concreet vorm te geven. Hierdoor ontstaat een optimale mix van schrijven in een groep én individueel maatwerk.

Inmiddels hebben behoorlijk wat mensen uit heel Nederland de cursus gevolgd. Hier lees je over hun ervaringen.

Ik ben de afgelopen jaren steeds enthousiaster geworden over de werking van creatief schrijven voor mensen met een loopbaanvraag en ik wil mijn enthousiasme, kennis en ervaring graag met je delen.
In 2018 is mijn boek Schrijf je Loopbaan verschenen en vanaf 2019 kunnen coaches die de cursus Schrijf je Loopbaan zélf willen geven bij mij de 3-daagse Schrijf je Loopbaan-Trainer© volgen.

Voor wie is deze Trainer©?

Deze training is bedoeld voor coaches die enthousiast zijn over de methode en cursus Schrijf je Loopbaan© en die deze cursus zelf aan hun cliënten willen geven, of het creatieve schrijven in hun werkwijze willen integreren.
Werk je als (loopbaan)coach of begeleid je mensen op een andere manier bij werk- en levensvragen, en heb je een relevante opleidingsachtergrond op HBO-niveau, dan ben je van harte welkom om aan deze training mee te doen.

Opzet Schrijf je Loopbaan-Trainer©

 • Je volgt eerst zelf – als deelnemer met een loopbaanvraag – de cursus Schrijf je Loopbaan, zodat je zelf alle opdrachten en het groepsproces hebt ervaren. Kijk hier voor de data.
 • Spreekt dit je aan dan kun je vervolgens de 3-daagse training tot Schrijf je Loopbaan-Trainer© volgen. Hierin zal er aandacht zijn voor het trainerschap én voor kennis/theorie over de werking van schrijven en oordeelloos luisteren. Ook is er aandacht voor hoe jij het werken met deze methode in jouw praktijk kunt inzetten. Natuurlijk zal er veel geschreven worden.
 • Kleine groep (max. 6 deelnemers).
 • Tussen de trainingsdagen oefen je zelf met (proef)cliënten met onderdelen van de cursus en maak je een aantal huiswerkopdrachten.
 • Je ontvangt de complete handleiding voor de cursus Schrijf je Loopbaan met alle programmaonderdelen en opdrachten.
 • Na afloop ontvang je een certificaat en heb je de kennis, ervaring en toestemming om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te gaan geven, op locatie en online.

Resultaat

Na afloop van deze training heb je:

 • veel ervaring met creatief schrijven opgedaan
 • ervaring met het werken als trainer met deze methode, ken je jouw sterke punten en uitdagingen en voel je je voldoende toegerust en comfortabel om met een (kleine) groep te gaan werken
 • kennis van de werking van (en theorie over) creatief, intuïtief en reflectief schrijven, over het delen van het geschrevene in de groep en over oordeelloos luisteren
 • zin en het vertrouwen om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te gaan geven of in jouw werkwijze te integreren.

Na afloop van deze training:

 • mag je de volledige cursus Schrijf je Loopbaan op een deskundige manier aan mensen met een loopbaanvraag aanbieden, zowel online als op locatie.
 • bied je de cursus aan tegen een vastgesteld minimum tarief, ter bescherming van de professionaliteit en kwaliteit.
 • kun je er ook voor kiezen om het programma aan te passen of om slechts onderdelen te gebruiken. We spreken af dat je in dat geval een andere naam voor jouw aanbod kiest. Zodat de inhoud van de cursus Schrijf je Loopbaan intact en herkenbaar blijft.

Ervaringen

Wil je werken met een creatieve schrijfmethode waarin wonderen gebeuren? Volg dan de gedegen en inspirerende training ‘Schrijf je loopbaan-Trainer©’. In drie cursusdagen leert Marianne je hoe je met zachte kracht, voldoende kennis en vol vertrouwen schrijvend met eigen cliënten aan de slag kunt. De beschikbare materialen zijn professioneel en boeiend. Ook als je geen loopbaantrainer bent, is deze training zeer geschikt. Elk beroep geeft immers zijn eigen kleur aan de intuïtieve schrijfmethode.
– Simone Dekker, Redactia

Schrijf je Loopbaan-Trainer© is een waardevolle training voor coaches en loopbaanadviseurs om je schatkist met loopbaaninstrumenten aan te vullen. Doordat je eerst de 4 dagdelen van de cursus Schrijf je Loopbaan© volgt, merk je zelf het effect van alle schrijfoefeningen. Hierdoor reflecteer je eerst zelf op je eigen leven en loopbaan en door stukken aan elkaar voor te lezen geef je nog meer betekenis aan je teksten. Je ontvangt een uitgebreide handleiding en veel achtergrondinformatie om zelf de cursus te gaan geven. Ik heb het als een heel inspirerende training ervaren en heb veel zin om de cursus zelf ook te gaan geven!
– Marian Leenders, Leenders Loopbaancoaching

Onlangs heb ik de trainersopleiding van de methode ‘Schrijf je loopbaan’ afgerond. Wat heb ik veel geleerd over de waarde van intuïtief schrijven bij het onderzoeken van je richting. Heel inspirerend! Ik kijk er naar uit om deze methode verder toe te passen in de praktijk en daarnaast ook zelf te blijven schrijven. Voor een goede balans tussen hoofd en hart. Dank Marianne voor de mooie inzichten en fijne begeleiding!
– Martine van Leeuwen, MvL Loopbaanbegeleiding

Wat een fijne training! Niet alleen ben ik zelf weer wat wijzer geworden, maar ik ben ook geïnspireerd geraakt om ook anderen kennis te laten maken met deze krachtige manier van coaching. Ik kan iedereen aanraden de training te volgen bij Marianne, die met haar rust en empathie ons heeft gemotiveerd en ons vertrouwd heeft gemaakt met deze mooie methode.
– Daniëla Dorhout Mees, Eureka Studieadvies

De training was elke keer weer een feestje! De training is zeer goed van opzet, biedt veel kennis en achtergrond over verschillende manieren van creatief schrijven en biedt een gedegen voorbereiding op het zelf geven van de cursus Schrijf je loopbaan. Het cursusmateriaal is goed en uitgebreid. Ook het delen met elkaar uit de eigen praktijk biedt veel meerwaarde. Marianne is kundig in het begeleiden en weet je op een prettige manier verder te brengen in de keuzes die je kunt en wilt maken. De cursus heeft mij nog weer meer verdieping gebracht in het geven van schrijfcursussen en ik heb deze dagen als een cadeautje voor mijzelf ervaren!
– Anke de Jong, Virtus Praktijk voor Rouw- en Verliesbegeleiding

Vanaf nu mag ik mijzelf ook Schrijf Je Loopbaan-trainer noemen. Ik maakte in mijn coaching al gebruik van de kracht van schrijven, maar door Marianne heb ik mijn kennis op het gebied van schrijf(loopbaan)methodes kunnen verbreden én verdiepen. Zij is een goede en oprechte trainer/coach. Het was heel fijn om zelf de Schrijf Je Loopbaan cursus als deelnemer te doorlopen en nieuwe inzichten op te doen in een inspirerende omgeving. Ook de training voor coaches is op een hele prettige en creatieve manier vorm gegeven. Deze dagen heb ik ook enorm verrijkend gevonden voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Alle informatie was heel duidelijk en netjes verzorgd en ik kan niet wachten om mijn eerste echte Schrijf Je Loopbaancursus te gaan geven!
– Merel Dubelaar, Met Merel

Meer ervaringen van deelnemers lees je hier.

Wanneer & waar

 • voorjaar: 15 april, 15 mei en 12 juni 2024, van 10.00 – 16.00 uur, via Zoom
 • najaar: 2 oktober, 30 oktober en 27 november 2024, van 10.00 – 16.00 uur, via Zoom

Investering:

Kosten training € 615 ex btw (prijs incl btw € 744,15).

Kosten boek Schrijf je Loopbaan: € 16,50. Je kunt het boek rechtstreeks bij mij bestellen (geen verzendkosten), bij www.managementboek.nl, bij www.bol.com of bij je boekhandel.

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur me een berichtje, via het contactformulier of rechtstreeks aan marianne.panneman@gmail.com.


De cursus Schrijf je Loopbaan© en de Schrijf je Loopbaan-Trainer© zijn ontwikkeld door Marianne Panneman van Loopbaancreatie. Op het format en de programma’s rust copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming informatie over te nemen voor zakelijk gebruik. Coaches die de Trainer© hebben afgerond kunnen wel in alle vrijheid de cursus Schrijf je Loopbaan zelf aanbieden of onderdelen in hun eigen aanpak integreren.