Ervaringen van deelnemers aan de Trainer

Schrijf je Loopbaan-Trainer© is een waardevolle training voor coaches en loopbaanadviseurs om je schatkist met loopbaaninstrumenten aan te vullen. Doordat je eerst de 4 dagdelen van de cursus Schrijf je Loopbaan© volgt, merk je zelf het effect van alle schrijfoefeningen. Hierdoor reflecteer je eerst zelf op je eigen leven en loopbaan en door stukken aan elkaar voor te lezen geef je nog meer betekenis aan je teksten. Je ontvangt een uitgebreide handleiding en veel achtergrondinformatie om zelf de cursus te gaan geven. Ik heb het als een heel inspirerende training ervaren en heb veel zin om de cursus zelf ook te gaan geven!
– Marian Leenders, Leenders Loopbaancoaching

Afgelopen week heb ik de trainersopleiding van de methode ‘Schrijf je loopbaan’ afgerond. Wat heb ik veel geleerd over de waarde van intuïtief schrijven bij het onderzoeken van je richting. Heel inspirerend! Ik kijk er naar uit om deze methode verder toe te passen in de praktijk en daarnaast ook zelf te blijven schrijven. Voor een goede balans tussen hoofd en hart. Dank Marianne voor de mooie inzichten en fijne begeleiding!
– Martine van Leeuwen, MvL Loopbaanbegeleiding

Ik vind de Train de trainer een heel goede, en overzichtelijke training die mij in korte tijd
heeft voorbereid op het zelfstandig kunnen geven van de cursus Schrijf je Loopbaan. De training is een
mooie mix van schrijfoefeningen waarmee je op jezelf en je eigen situatie reflecteert,
theoretische kennis over schrijf- en loopbaancoaching, en van het je eigen maken van
methode Schrijf je Loopbaan. Ik heb heel veel zin om zelf de cursus te gaan geven!
– Kelly Helinski, Non-Dutchies Coaching

Complimenten hoe jij ons stap voor stap hebt meegenomen in het schrijven, wat het brengt en hoe wij onze cliënten daarmee verder kunnen brengen, waarbij de eigen ontdekkingstocht van de cliënt het uitgangspunt is. Je hebt dat heel mooi uitgebouwd en daar een goede cursus van gemaakt. Een goed onderbouwd concept.  En dan de manier waarop je het doet; respectvol, integer, ruimte gevend, open en duidelijk. Dank!
– Judith Wijnbergen, Wijnbergen LoopbaanConsultancy

Ik vind de training qua inhoud, opzet en uitvoering bijzonder geslaagd en ben blij dat ik hem gevonden heb en heb kunnen doen. Het zit allemaal heel goed elkaar en het is compleet. De cursus ‘Schrijf je loopbaan’ is een waardevolle en originele aanvulling op de loopbaantools die er al zijn. Het doen van schrijfoefeningen over je werk en je loopbaan in een groep is een fijne manier om erachter te komen wat je wel wilt, niet meer wilt of anders wilt gaan doen in je werk.
– Danielle Uitendaal, Uitendaal Coaching

Wat een fijne training! Niet alleen ben ik zelf weer wat wijzer geworden, maar ik ben ook geïnspireerd geraakt om ook anderen kennis te laten maken met deze krachtige manier van coaching. Ik kan iedereen aanraden de training te volgen bij Marianne, die met haar rust en empathie ons heeft gemotiveerd en ons vertrouwd heeft gemaakt met deze mooie methode.
– Daniëla Dorhout Mees, Eureka Studieadvies

Met veel plezier heb ik de Schrijf je Loopbaan-training voor coaches gevolgd bij Marianne. Het cursusmateriaal is ‘instapklaar’, helder en gestructureerd. Marianne is betrokken en open, ze is deskundig en creëert een veilige sfeer. Een aanrader voor wie houdt van schrijven en daar anderen deelgenoot van wil maken.
– Mariëtte van den Heuvel, career counsellor Euflex

De Schrijf je loopbaan-Trainer is voor mij een krachtige training gebleken die mij inzicht bood in de heilzame werking van schrijven. Met deze training heb je (zowel als deelnemer als trainer) een krachtig instrument in handen om schrijvend je innerlijke bron van wijsheid aan te boren. De bron die zicht geeft op welke kant je op wilt gaan in je eigen (levens)loopbaan. Ik heb veel geleerd, vooral ook door de inspirerende inbreng van  Marianne en mijn trainingsgenoten. Wij creëerden als het ware een inspiratiegolf met elkaar. Door te delen en door eerlijk te blijven, merkte ik dat ik in korte tijd veel leerde en (her)ontdekte ik de kracht die in het (schrijvend) delen schuilt. Schrijvend mijn eigen loopbaan (her)ontdekken en schrijvend reflecteren en organiseren om deze training nu ook zelf aan anderen te mogen geven, heeft me veel plezier en levenslust gegeven. Ik kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan.
– Beatrijs van Oorschot 

Ik heb genoten van de training. Van de diepgang, van de prettige verhouding tussen theorie en praktijk, de mooie oefeningen die snel resultaat geven, de professionele trainersmap en -handleiding en vooral van de manier waarop Marianne de training gaf. Bevlogen en bekwaam. Warm, ruimte gevend, integer, luchtig en met humor. Ik kijk er naar uit om op korte termijn zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te gaan geven.
– Lydia Smits, De Caleidoscoop

De training was elke keer weer een feestje! De training is zeer goed van opzet, biedt veel kennis en achtergrond over verschillende manieren van creatief schrijven en biedt een gedegen voorbereiding op het zelf geven van de cursus Schrijf je loopbaan. Het cursusmateriaal is goed en uitgebreid. Ook het delen met elkaar uit de eigen praktijk biedt veel meerwaarde. Marianne is kundig in het begeleiden en weet je op een prettige manier verder te brengen in de keuzes die je kunt en wilt maken. De cursus heeft mij nog weer meer verdieping gebracht in het geven van schrijfcursussen en ik heb deze dagen als een cadeautje voor mijzelf ervaren!
– Anke de Jong, Virtus Praktijk voor Rouw- en Verliesbegeleiding

Vanaf nu mag ik mijzelf ook Schrijf Je Loopbaan-trainer noemen. Ik maakte in mijn coaching al gebruik van de kracht van schrijven, maar door Marianne heb ik mijn kennis op het gebied van schrijf(loopbaan)methodes kunnen verbreden én verdiepen. Zij is een goede en oprechte trainer/coach. Het was heel fijn om zelf de Schrijf Je Loopbaan cursus als deelnemer te doorlopen en nieuwe inzichten op te doen in een inspirerende omgeving. Ook de training voor coaches is op een hele prettige en creatieve manier vorm gegeven. Deze dagen heb ik ook enorm verrijkend gevonden voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Alle informatie was heel duidelijk en netjes verzorgd en ik kan niet wachten om mijn eerste echte Schrijf Je Loopbaancursus te gaan geven!
– Merel Dubelaar, Met Merel

Tijdens deze training heb ik (weer) ervaren hoe fijn ik het vind om samen te schrijven en te delen. Het oefenen met proefcliënten hielp mij erg om steeds meer vertrouwen te krijgen in het begeleiden en dat ik dit ook kan! De begeleiding van Marianne is fijn en rustig. Alles mag en kan er zijn bij haar aan tafel. Dit wil ik ook graag meenemen als ik zelf aan de slag ga met deze prachtige cursus.
– Lindsey Hermans, HRMNS.Coaching

Ik heb genoten van de training, het heeft me veel gebracht en ik kijk ernaar uit om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te gaan geven. Marianne luistert met alle aandacht en is werkelijk bij de ander. Zij verstaat de kunst van ‘bij mensen horen’. En mensen verder brengen. Door in te spelen op hun vragen. Door vragen te stellen. Door te improviseren. Door te zien wat er nodig is. 
– Jannie van Maldegem, Jannie’s Schrijfavonturen

Marianne, dank voor je zorgvuldige opzet en uitvoering, met aandacht en ruimte voor ieders
inbreng en visie. Wat mij aanspreekt in de cursus/methode Schrijf je loopbaan© is de opbouw in dagdelen die voor focus zorgt, het delen van ieders werk, wat verrassend en inspirerend werkt, en de mogelijkheid om de cursus te combineren met individuele coaching; dit geeft verdieping. Ik beveel deze training van harte aan.
– Barbara Veldman, Blended Development