cursus Schrijf je loopbaan©

Collage Schrijf je loopbaan 4

Verander al schrijvend je werksituatie

Schrijf jezelf in beweging

Ben je niet (meer) blij met je werksituatie? Wil je een andere richting inslaan maar weet je nog niet welke? Denk je hier veel over na en brengt dat je niet echt verder? Ga dan schrijven!
Wat nu in je hoofd zit komt dan op papier waardoor je met meer afstand kunt kijken naar je situatie, gedachten en gevoelens. Er ontstaan nieuwe inzichten en je komt in beweging.

Cursus Schrijf je Loopbaan
In een kleine groep van 4-6 mensen vind je in vier dagdelen al schrijvend inzichten en antwoorden die passen bij de loopbaanvraag of het thema dat jou bezighoudt. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

 • je bent op zoek naar ander werk en wilt onderzoeken wat echt bij je past
 • je wilt je verder ontwikkelen maar weet niet goed in welke richting
 • je gaat binnenkort met pensioen en bent op zoek naar een andere invulling van je leven

Werkwijze
Aan de hand van speelse, inspirerende schrijfopdrachten onderzoek je wat er speelt in jouw situatie en verwoord je je gedachten, gevoelens en verlangens op papier.
De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je hart te brengen. Door intuïtief, reflectief en associatief te schrijven word je verrast door je eigen inzichten, antwoorden en wijsheid.
En door je schrijfsels voor te lezen (als je dat wilt) geef je, behalve woorden, ook een stem aan wat er in je leeft. De verhalen van de anderen geven nieuwe perspectieven.

Al schrijvend krijg je als vanzelf zicht op wat echt belangrijk voor je is. Je kunt keuzes en plannen gaan maken en een nieuwe wending aan je werk en leven geven.

Deelnemers zeggen o.a. het volgende over de cursus:

“Wat fijn om over je loopbaan na te denken zonder testjes te doen en lijstjes in te vullen.”

“Schrijven over mijn werksituatie, in plaats van er over nadenken en praten, had een verfrissend effect. De uitdagende opdrachten tijdens de schrijfochtenden en de schrijfinspiratie voor thuis brachten mij dichter bij de kern van waar het om gaat.”

“Schrijf je Loopbaan heeft mij laten inzien hoeveel ik al in mezelf heb zitten dat van waarde is, het schrijven was de ’tool’ om het naar buiten te laten komen.

Lees hier meer ervaringen van deelnemers.

Opzet
De cursus bestaat uit vier dagdelen. Ieder dagdeel heeft een thema, de 4 thema’s zijn:

 1. behoefte aan verandering
 2. plezier en voldoening
 3. dromen, belemmeringen en mogelijkheden
 4. in beweging komen

Wat brengt Schrijf je Loopbaan je?

 • inzicht, ordening, duidelijkheid, bewustwording
 • meer zelfvertrouwen, innerlijk weten, eigen kracht
 • ideeën voor nieuwe stappen, mogelijkheden en keuzes, perspectief
 • mooie ontmoetingen met anderen die ook iets willen veranderen aan hun werksituatie
 • inspiratie en uitwisseling

Vervolg: de cursus kan worden gecombineerd met een aantal individuele gesprekken, om de verkregen inzichten concreet vorm te geven. Hierdoor ontstaat een optimale mix van schrijven in een groep én individueel maatwerk. Deze gesprekken vinden plaats in mijn praktijk-aan-huis in Schoorl of via Skype of Zoom – net wat je prettig vindt.

Wanneer:

 • Zomercursus: twee dagen: 1 en 2 juli 2024, in Schoorl – van 10.30 – 16.30 uur (vol)
 • Vier ochtenden: 9, 11, 16 en 18 september 2024, online via Zoom – van 10.00 – 12.30 uur

Investering particulier: € 295 inclusief 21 % btw.

Investering zakelijk (werkgever/instantie betaalt): € 295 excl. btw.

Speciaal combinatie-aanbod:
Cursus Schrijf je Loopbaan + 3 individuele loopbaangesprekken:  € 720 incl btw.
Betaalt de werkgever dan kost deze combi € 845 ex btw.

Aanmelden: via het contactformulier. Vermeld s.v.p. duidelijk voor welke cursus je je aanmeldt.

N.B. De cursus Schrijf je Loopbaan wordt ook op andere plaatsen in Nederland gegeven, door trainers die door mij zijn opgeleid en gecertificeerd. In dit overzicht zie je wie waar en wanneer de cursus geeft.

Aanrader: mijn boek “Schrijf je Loopbaan”. Het staat vol met speelse, inspirerende schrijfopdrachten (andere dan in de cursus) en bevat een schrijfroute die je brengt bij het antwoord op je loopbaanvraag.

N.B. coaches die deze cursus zélf aan mensen willen aanbieden en/of in hun werkwijze willen integreren, kunnen de 3-daagse Schrijf je Loopbaan-Trainer© volgen. Voorwaarde om hier aan mee te kunnen doen is om eerst zélf de cursus Schrijf je Loopbaan te hebben gevolgd.

 

Schrijf je Loopbaan© is ontwikkeld door Marianne Panneman van Loopbaancreatie. Op het format en de programma’s van Schrijf je Loopbaan rust copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming informatie over te nemen voor zakelijk gebruik. 

Marianne kan ook ‘in-house’ bij een organisatie Schrijf je Loopbaan-workshops geven, voor groepen van maximaal 6 personen. Bijvoorbeeld in het kader van een talenten- of traineeprogramma, voor een intern loopbaan- of mobiliteitscentrum of voor cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt.