Ervaringen met Schrijf je Loopbaan

“Twee dagen de cursus Schrijf je loopbaan volgen, samen met vijf anderen. Wat een mooie en leerzame ervaring. Vooraf had ik het vermoeden dat het niet alleen om mijn loopbaan zou gaan, en dat klopte. Je loopbaan kun je tenslotte niet los zien van je leven. Marianne zorgt voor een rustige en veilige sfeer en voor een professioneel en verdiepend verloop van de cursus. Wat brengt schrijven toch veel! Ook de inbreng van de andere deelnemers werkte verhelderend en inspirerend, omdat iedereen een eigen kijk en wijsheid heeft. Dat laatste was een verrassend geschenk. De training heeft me al met al veel opgeleverd waar ik nu, weken daarna, nog steeds mee verder kan.”
-Lisette

“Terugkijkend is de cursus ‘Schrijf je loopbaan’ voor mij een grote uitnodiging geworden om samen met een groep gelijkgestemden opnieuw schrijvend naar mijn leven te kijken. Dankzij de zorgvuldige en liefdevolle begeleiding van Marianne ontstond er alle ruimte en veiligheid om te onderzoeken wat ik nu werkelijk verlang. Ik heb er ontzettend van genoten en ik heb er veel energie van gekregen. Deze cursus zou ik wel ieder jaar kunnen volgen.”
– Beatrijs

“Een aanrader deze cursus ‘Schrijf je loopbaan’. In superkorte tijd, vier dagdelen, krijg je schrijvend veel inzichten! En gezellig was het ook.”
– Jannie

“Marianne reikte een verscheidenheid aan schrijfopdrachten aan. Door deze persoonlijk al schrijvend uit te werken kreeg ik meer zicht op mijn verlangen naar een nieuwe uitdaging in mijn werk. Haar feedback en die van de medecursisten vergrootte mijn zelfinzicht en gaven me moed en taal om een sollicitatiegesprek aan te gaan.”
– Trudy

“Wat heb ik genoten tijdens de twee dagen aan jouw keukentafel. Voor mij was het een prachtige ervaring om samen te schrijven. Bedankt hiervoor. Graag geef ik het geleerde door. Ik wil niets liever dan dit instrument gaan gebruiken in mijn coaching. ”
– Anita

“Het gaan schrijven zonder vooraf te denken over ‘wat en hoe’ en kwalificaties als ‘goed-fout’ of ‘mooi-lelijk’ los te laten, was alleen al bevrijdend. De schrijfoefeningen van Marianne gaven mij helderheid in waar ik echt plezier in heb en wat belangrijk voor mij is. De verhalen en terugkoppeling van anderen werkten versterkend en maakten het naast de inhoud ook erg leuke en inspirerende ochtenden.”
– Simone

“Verwendagen waren het. Echte aandacht ontvangen en geven over een wezenlijk deel van het leven.”
– Amazone

“Genoten van de keukentafelsessies, van het schrijven vanuit je gevoel. Fijn om patronen te herkennen en te kunnen focussen op wat je nou echt voelt en denkt bij allerlei levensvragen of keuzes in je werkende leven. Heerlijk om je hoofd te legen. Het geschreven woord is dan zo eerlijk, helemaal als je het ook voorleest aan deelgenoten.”
– Remko

“Schrijf je Loopbaan heeft mij laten inzien hoeveel ik al in mezelf heb zitten dat van waarde is, het schrijven was de ‘tool’ om het naar buiten te laten komen. De schrijfochtenden waren heerlijk om naar toe te gaan, een bubbel in mijn drukke bestaan. Door het schrijven met de pen voelde ik het in mijzelf weer stromen. De sfeer die ontstond was open en prettig. Ik had echt het gevoel helemaal te kunnen zijn wie ik ben en durfde mezelf te laten zien. Door dit traject had mijn ‘loopbaan’ weer mijn volle aandacht. Er leek geen afleiding te zijn, hoewel ik dat normaliter wel heel erg ervaar. De kleine stapjes van elke schrijfochtend hielpen mij in het proces. Marianne heeft me in laten inzien dat mijn loopbaan vervlochten is met mijn persoonlijke leven, mijn gevoelens, emoties, dat alles eigenlijk één is. De afgelopen periode heb ik vele beslissingen genomen en stappen gezet, alles in lijn met mijn wensen en dromen.”
– Liselotte

“Al schrijvend herontdek ik weer wat voor mij belangrijk is in relatie tot werk. Wat ik al bijna vergeten was, komt weer bovendrijven. Zelfs een idee van jaren geleden; daar wil ik iets mee doen! Goed gezelschap, oprechte interesse voor elkaar en heerlijke koffie: prima ingrediënten voor een paar zeer genoeglijke schrijfochtenden.”
– Irmgard

“Wat fijn om over je loopbaan na te denken zonder testjes te doen en lijstjes in te vullen. Eigenlijk komt er weinig denken aan te pas. Via het schrijven kom je als terloops op ideeën, inzichten en overtuigingen. Omdat je het op papier zet, wordt het opeens werkelijkheid. Soms vond ik dat confronterend, maar het was vooral inspirerend. Luisteren naar de andere deelnemers was een verrijking van mijn zoektocht.”
– Marlies

Tijdens de cursus ‘Schrijf je loopbaan’ had ik het gevoel dat ik mijn eigen adviseur was en dat de dingen die al schrijvende naar voren kwamen echt aan de kern raakten van de richting die ik op wil: precies de uitkomst waar ik op hoopte.”
– Richelle

“Schrijven over mijn werksituatie, in plaats van er over nadenken en praten, had een verfrissend effect. De uitdagende opdrachten tijdens de cursus en de schrijfinspiratie voor thuis brachten mij dichter bij de kern waar het om gaat. Ook heel waardevol vond ik de uitwisseling met andere deelnemers.
Marianne is professioneel, een goede procesbewaker en gastvrouw. Ze zorgt ervoor dat ieder aan bod komt. ‘Schrijf je loopbaan’ vind ik een aanrader voor ieder die serieus ‘aan de bak’ wil of moet.”
– Edith

“Schrijf je Loopbaan werkt werkt vanuit het hart en gaf me inzicht in wat daar speelt. Ik heb dankzij deze cursus een focus gekregen, weet waar ik naar toe wil. Een richting. Ik heb heel veel zin hier mee aan de slag te gaan.”
– Petra

“Je pen als gids door je innerlijke wereld: bijzonder wat er allemaal boven komt met de leuke en laagdrempelige schrijfoefeningen van Marianne. Ik heb de cursus als inspirerend én motiverend ervaren!”
– Irnsje

“Een bijzondere manier om tot inzichten te komen. Ook de tip ‘herhaal het laatste woord als je het even niet meer weet’ werkt als de pen stagneert. Marianne creëert een prettige en vertrouwde sfeer waarbinnen het geschreven woord door de schrijver gedeeld durft te worden. Een aanrader dus.”
– Pietsje

“Schrijf je loopbaan heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik op de goede weg ben en moet vertrouwen in de toekomst. Door de schrijfopdrachten kwam ik erachter dat ik veel antwoorden op mijn eigen vragen er zo uit kon schrijven. Dit was heel verhelderend.”
– Nina