Schrijven over uitdagingen

Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon, is het droog én niet meer zo koud. Dat is altijd fijn, maar na zeven weken wonen in een – vooral ’s nachts koude – stacaravan is het werkelijk geweldig en voelt het als een groot geschenk!
Ook het logeren de afgelopen week, in het huis van familie die een weekje weg was, was een feestje: weer even een ‘echt’ huis, prettig verwarmd, met wasmachine, oven, vaatwasser en… ruimte!

Dit tijdelijke leven met minder luxe en meer ‘behelpen’ maakt wat eerst vanzelfsprekend was heel speciaal. En tegelijkertijd laat het me genieten van de eenvoud van samenleven op 37 vierkante meter, van improviseren en naar buiten gaan zodra het kan.

Een uitdaging blijft het ook om een balans te vinden tussen meebewegen met de stroom en alert blijven. De kou die zo lang duurde, een Zoom-storing waardoor ik een cursusochtend moest verplaatsen, de verbouwing die langer duurt dan verwacht en waarin steeds van alles net even anders loopt – het zijn zaken waar ik geen of weinig invloed op heb. En, zo moet ik toegeven, het meeste gaat gewoon weer voorbij of komt ook wel goed als ik me minder druk maak of me er niet mee bemoei – maar niet alles ?. Herken je dit?
En dan is er natuurlijk nog corona… ons aller uitdaging, die ons op allerlei gebieden bevraagt en op de proef stelt.

Schrijven over de uitdagingen die je tegenkomt helpt enorm. Tien minuten schrijven over wat er speelt kan al wonderen doen. Ik doe het veel op dit moment; het maakt me rustiger, ik zie helderder wat er gaande is, kan beter relativeren, er ontstaan frisse ideeën en het maakt me zachter en minder streng voor mezelf (en dus ook voor anderen).

Op werkgebied geniet ik van ‘goede gesprekken‘, kijk ik terug op een mooie cursus ‘Schrijf je Loopbaan’ en verheug ik me op de Schrijfdag Mijn moeder & Ik. Verder lees ik veel en inspireren de vele wandelingen in de natuur me tot  ideeën voor ‘natuurlijker’ schrijven, coachen en trainen –  heerlijk om hier straks, na de zomer, vorm aan te gaan geven.

Over twee weken, op 28 mei, start weer een serie van 3 Schrijftafels via Zoom, waar ik ook veel zin in heb. Je bent van harte welkom om mee te schrijven!

Tot slot deel ik graag dit gedicht van Czeslaw Milosz met je, mét schrijfopdracht:

Een geschenk

Zo’n gelukkige dag.
De mist was vroeg gezakt, ik werkte in de tuin.
De kolibries stonden stil boven de bloeiende kamperfoelie.
Er was geen ding op aarde dat ik zou willen hebben.
Ik kende niemand die het benijden waard was.
Wat aan kwaad was geschied, had ik vergeten.
Ik schaamde me niet bij de gedachte dat ik was wie ik ben.
Ik voelde nergens pijn in mijn lichaam.
Toen ik mij oprichtte, zag ik de blauwe zee en de zeilen.

Czeslaw Milosz

Schrijfopdracht

Lees het gedicht van Czeslaw Milosz nog eens en beschrijf dan in 9 niet te lange regels hoe voor jou een gelukkige dag eruit ziet. Begin met: 

Zo’n gelukkige dag.

Lees dit (je mag het ‘gedicht’ noemen) vervolgens hardop aan jezelf voor – en misschien ook wel aan anderen.

Ik wens je veel gelukkige lentedagen!

Hartelijke groet,
Marianne

P.S. voor de online cursus ‘Woorden van Betekenis’ kun je je nog tot 1 juni voor de helft van de prijs aanmelden – zie hieronder

*

Cursus Schrijf je Loopbaan©

Deze compacte, krachtige schrijfcursus start weer op 7 september en is interessant voor je als je behoefte hebt aan verandering, beweging of nieuw perspectief en je wilt bezinnen op je werk- of leefsituatie.
Al schrijvend verken je wat je mist, waar je van droomt, wat je mogelijk tegenhoudt en waar je je graag (meer) op wilt richten in je werk en leven.
De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je hart te brengen.
De cursus vindt plaats online via Zoom. Een combinatie met een aantal individuele coachgesprekken is mogelijk.

Ook coaches en andere begeleiders die de kracht van schrijven en de methode ‘Schrijf je Loopbaan’ zelf willen ervaren zijn welkom als deelnemer!

Meer informatie en ervaringen vind je hier

*

Schrijf je Loopbaan-Trainer© (voor coaches)

In september start weer de 3-daagse training voor coaches en andere begeleiders die zelf de cursus Schrijf je Loopbaan willen geven. Deze training is inmiddels vol. Je kunt wel op de reservelijst geplaatst worden of je al aanmelden voor de volgende training die in januari start.

*

Online cursus Woorden van Betekenis – nog 2 weken met korting!

Cadeau voor jezelf
Een fijn cadeau voor jezelf in deze verwarrende tijd, is de online cursus ‘Woorden van Betekenis, een online schrijfreis van een jaar.
Wekelijks ontvang je inspirerende schrijfopdrachten en schrijf je over het woord van de week. Inspiratiebron voor de cursus is het boek Consolations van dichter en filosoof David Whyte.
Voorbeelden van woorden waarover je schrijft zijn: Alleen, Crisis, Dankbaarheid, Rust, Schoonheid.
Ook afbeeldingen, gedichten en liedjes maken deel uit van de cursus en zullen je inspireren tot schrijven.

Uitgebreide informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier

Tot 1 juni kun je je inschrijven voor de helft van de prijs: slechts € 25 i.p.v. € 50 (ex btw).

*

De Schrijftafel

Zin in schrijven? In creatieve verbinding met anderen? In gezelligheid? Doe dan eens mee aan de Schrijftafel via Zoom! Op 28 mei ben je weer van harte welkom, van 9.30 – 11.00 uur.
Meer informatie vind je hier.

*

Individuele coaching

Wil je graag 1-op-1 aan de slag met een werk- of levensvraag waar je al een tijdje mee rondloopt, dan is een kort individueel coachingstraject ook mogelijk. Een serie van 3 of 5 ‘goede gesprekken’, met tussendoor creatieve schrijfopdrachten op maat, levert veel op aan inzichten, rust, zelfcompassie en nieuwe mogelijkheden om met de situatie om te gaan en keuzes te maken.
We ontmoeten elkaar via Zoom of (vanaf half juli) bij mij in Schoorl, net wat je prettig vindt.
 
*
Verder breng ik graag twee bijzondere vormen van (schrijf)coaching onder je aandacht die je op een heel verrassende manier in korte tijd bij jezelf én in beweging brengen:

– de email-schrijfweek volgens de principes van Mindful Analysis: een intensieve schrijfweek waarin je dagelijks één à twee uur schrijft over het thema dat in jouw leven speelt. Dit doe je naar aanleiding van vragen die ik je stel en die je stimuleren tot zelfreflectie. We plannen een week waarin we beide tijd hebben om dit te doen. Meer informatie vind je hier.

– het Career & Life Story Interview, een korte, krachtige en specifieke vorm van storytelling, waarin je levensverhaal centraal staat en je zicht krijgt op wat (nu) jouw weg is. Meer informatie vind je hier.

*

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail