Zomeren

Sinds begin juli woon ik nu in Schoorl en ben ik bezig om me het huis, de tuin en de omgeving meer eigen te maken. Heerlijk. Er komt weer rust in mijn leven en hoofd. Vanuit deze rust praat ik je graag bij over wat er in het najaar op het programma staat.

Online blijf ik volop actief. Maar ik heb ook veel zin om hier mensen te gaan ontvangen, al kan dat vanwege de coronasituatie nog maar op beperkte schaal. Daarom geef  ik als ‘uitprobeersel’ op woensdag 13 oktober de Schrijfdag Zoeken naar Zin hier in Schoorl (uiteraard onder voorbehoud). Er is plek voor max 4 deelnemers, zodat we anderhalve meter afstand kunnen houden. Als het weer het toelaat, zullen we niet alleen binnen, maar ook buiten in de tuin schrijven. (Inmiddels is deze Schrijfdag vol, wel kun je nog op de reservelijst en houd ik  je graag op de hoogte van nieuwe data.) 

Ben je niet (meer) tevreden met je werksituatie en wil je na de zomer gaan onderzoeken wat echt bij je past en welke kant je op wilt? Dan ben je van harte welkom bij de cursus Schrijf je Loopbaan (4 dagdelen, via Zoom) die start op 7 september.
Ook interessant voor coaches die geïnteresseerd zijn in deze methode en overwegen om de Trainer te gaan volgen.

De Schrijfdag Mijn moeder & Ik in juni was weer een mooie en speciale dag voor alle deelnemers en ook voor mijzelf, waardoor ik besloten heb deze Schrijfdag dit jaar nog een keer te geven en wel op woensdag 10 november (via Zoom). Er is plek voor 5 vrouwen. Ik heb al twee aanmeldingen ontvangen én nog twee onder voorbehoud, wat betekent dat er in ieder geval nog één plek vrij is en misschien meer. Kortom, wil je graag meedoen, wacht dan niet te lang met aanmelden.

En verder ben je vanaf september weer welkom aan de online Schrijftafel voor anderhalf uur maandelijks schrijfplezier en mooie ontmoetingen (slechts €10 per keer). Op 24 september start een serie van 3 Schrijftafels.

Tot slot vind je hieronder een speelse schrijfopdracht , geniet ervan ?.

Hartelijke groet,
Marianne

*

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail

*

Huppel en schrijf

“Door te huppelen herinneren we ons hoe het is om gewoon blij te zijn.”

In de voorstellingen van choreograaf Adreas Hannes staat de huppelbeweging centraal. Hij heeft een studie van huppelen gemaakt en wil mensen stimuleren dit vaker te doen. In dit leuke artikel kun je er meer over lezen.

De schrijfopdracht:
1. zet een timer en huppel 2 minuten (of langer, als het goed bevalt!). Het is inspirerend om vooraf deze huppel-tutorial te bekijken. Lukt huppelen fysiek niet, sluit dan je ogen en huppel in gedachten of denk terug aan jezelf als huppelend kind.
2. Schrijf dan max. 20 regels over hoe het was om dit te doen; over de gedachten, gevoelens, mogelijke herinneringen die opkomen.
3. Lees dan hardop aan jezelf voor wat je hebt geschreven.

*

Individuele coaching

Wil je graag 1-op-1 aan de slag met een werk- of levensvraag waar je al een tijdje mee rondloopt? Een serie van 3 of 5 ‘goede gesprekken’, met tussendoor creatieve schrijfopdrachten op maat, levert veel op aan inzichten, rust en nieuwe mogelijkheden om met de situatie om te gaan en keuzes te maken.
We ontmoeten elkaar via Zoom of bij mij in Schoorl, net wat je prettig vindt.

*
Een bijzonder alternatief is de individuele E-mail schrijfweek Mindful Analysis. Een week lang bezin je je dan schrijvend – gemiddeld zo’n twee uur per dag – op een persoonlijk thema of vraag, steeds gevoed door verdiepende vragen van mij. Deze combinatie van concentratie, focus en verdieping zorgt er voor dat je in een week grote stappen kunt zetten.
Heb je vragen, dan beantwoord ik die graag!