Woorden van Betekenis (online)©

collage woorden van betekenis“Writing is the act of discovery – Natalie Goldberg”

Woorden van Betekenis is een online schrijfreis van een jaar langs 52 woorden.
Iedere week ontvang je nieuwe inspirerende schrijfopdrachten waarmee je op zoek gaat naar de betekenis van deze woorden voor jou en jouw leven.
Op een eenvoudige, speelse manier leer je jezelf en wat voor jou belangrijk is (nog) beter kennen.

Inspiratiebron voor deze cursus is het boek Consolations van de Britse dichter, filosoof en zoöloog David Whyte. Een boek met essays over de troostende en voedende kracht van 52 ‘dagelijkse’ woorden. Whyte laat o.a. zien dat onze betekenis en interpretatie van woorden van invloed is op de paden die we kiezen in ons leven.

Deze woorden – in Nederlandse vertaling – staan centraal in de cursus en fungeren als een soort deur. Elk woord is een ingang naar een verhaal, jouw verhaal.

Voor wie?

  • Je wilt graag schrijven over wat je raakt en bezighoudt, maar je weet soms niet hoe of waar te beginnen
  • Je bent op zoek naar inspiratie, naar ‘ingangen’ die je helpen om makkelijker naar binnen te keren en te schrijven.
  • Je wilt je laten verrassen door wat willekeurige woorden bij jou op zullen roepen aan gedachten, gevoelens, associaties en herinneringen.

Je kunt met deze cursus starten wanneer je wilt, bijvoorbeeld vandaag.

Het werkt als volgt:

  • Iedere week tref je een aantal schrijfopdrachten aan, soms aangevuld met een afbeelding, video of geluidsopname.
  • Heb je zin en tijd dan kun je alle opdrachten maken, maar één of twee kan natuurlijk ook. Je kunt altijd op een later moment in de cursus terugkeren naar opdracht en er verder mee aan de slag gaan.
  • Praktische Schrijftips helpen je om moeiteloos vanuit je hart (en niet vanuit je hoofd) te schrijven.
  • Pen & papier of online? Het kan alle twee. Als je graag met de hand schrijft raad ik je aan een prettig notitieboek of een map aan te schaffen voor deze schrijfreis. Schrijf je liever online? Dan kun je jouw verhalen in de antwoordblokken intikken. Deze komen dan automatisch in je persoonlijke online werkboek terecht dat je na afloop van de cursus als pdf kunt opslaan en eventueel uitprinten. Doe vooral wat je fijn vindt.

Dit is een individuele en geen interactieve cursus. Je schrijft helemaal voor jezelf. Anderen hebben geen toegang tot jouw teksten.

Het gaat in de cursus om jóuw schrijfproces en jóuw duiding van de woorden. Je hoeft het boek van David Whyte (uit 2014) dus niet aan te schaffen, al is het boek zeker de moeite waard. Tot voor kort was het alleen in het Engels verkrijgbaar. Begin 2022 is een Nederlandse vertaling verschenen, genaamd “Troostwoorden”, bij KokBoekencentrum Uitgevers.

De kosten

De cursus kost € 50 ex btw (60,50 incl. btw).

Hiervoor ontvang je een jaar lang iedere week een aantal schrijfopdrachten behorend bij het Woord van die week.

Kun je door vakantie of andere omstandigheden niet iedere week schrijven dan is dat geen probleem. Je kunt dan op een later moment de cursus weer oppakken en verder gaan waar je was gebleven. Je inschrijving is 2 jaar geldig.

Je kunt je HIER inschrijven. Vervolgens kom je in een betaalscherm en daarna kun je inloggen en beginnen.

*

Een paar ervaringen van deelnemers:

Deze cursus is een prachtig cadeau aan jezelf, ….of aan een ander. Ik word erg blij van de oefeningen, mooie teksten en de me-time die het schrijven brengt. – Gaby

Graag wil ik je laten weten dat ik zoveel steun vind aan de cursus Woorden van Betekenis. Net als ik het niet meer weet of vast zit met iets, vooral in het schrijven van mijn verhalen, dan doe ik een oefening en dan komt er zoveel uit en wordt er zoveel duidelijk. – Petra

Inmiddels ben ik al 5 maanden met de cursus Woorden van Betekenis bezig. Ik wil je gewoon even laten weten dat het een fijne cursus is. Niet ieder woord heeft evenveel impact, maar soms ben ik al voordat ik weet welk woord er de komende week is, er helemaal op ingetuned, zoals bijvoorbeeld met  hartzeer en kwetsbaarheid. Soms komen er ook eigen woorden boven. En wat zijn de teksten van David Whyte om van te genieten, zo’n diepgang. Dank je wel voor deze mooie cursus. – Cora

Ik ben gekomen aan het einde van deze schrijfreis. Dank je voor het ontwikkelen hiervan. De
gedichten en muziek zijn een mooie toevoeging. Het schrijven heeft me dichter bij mezelf
gebracht en laten kijken naar onderbelichte gevoelens. Terugtrekken, ontkennen, crisis,
vreugde, dankbaarheid, zo veel herkenbare thema’s. Nu ga ik eens teruglezen wat ik
allemaal geschreven heb. Nogmaals dank en ik hoop dat veel mensen deze reis
willen ondernemen . – Alice

Woorden van Betekenis, een mooi cadeau !

Wil je iemand Woorden van Betekenis cadeau geven, stuur me dan een berichtje (marianne.panneman@gmail.com). Je ontvangt dan van mij, na betaling, een persoonlijke toegangscode voor de cursus. Hiermee kan de ontvanger zichzelf aanmelden en starten op een zelfgekozen moment.

Woorden van Betekenis© is ontwikkeld door Marianne Panneman van Loopbaancreatie / Schrijf & Groei. Op het format en de inhoud van Woorden van Betekenis rust copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming informatie over te nemen voor zakelijk gebruik.