Zorgeloos leven en schrijven

Nog even en dan heb ik vakantie. Fijn. Ik ben nu al wat aan het vertragen: tot september geen workshops en cursussen en minder afspraken met de mensen die ik coach.
En door dat vertragen ontstaat er ruimte, ruimte om het onkruid uit de tuin te plukken, om mijn werkkamer op te ruimen, veel weg te gooien, ruimte om vaker in de tuin te zitten met een boek én ruimte om een nieuwe cursus langzaam vorm te laten krijgen.

Nieuwe schrijfcursus
Een paar maanden geleden kondigde ik in deze nieuwsbrief aan dat ik dit najaar een nieuwe cursus ga ontwikkelen. Een cursus voor mensen die zijn gestopt of gaan stoppen met betaald werk en willen onderzoeken hoe zij hun leven op een andere, fijne manier kunnen invullen. Dit plan heb ik nog steeds, maar voer ik nog even niet uit want er klopte onverwacht nog een ánder idee bij me aan. Een idee dat me niet meer losliet en dan ook eerder het licht zal zien.

Omdat tijdens de schrijfcursussen en – workshops steeds weer blijkt hoe goed het schrijven mensen doet, hoe helend het is, ontwikkel ik nu een creatieve en meditatieve schrijfcursus voor mensen met (beginnende) stressklachten. Het schrijven, in een kleine groep, helpt je om tot rust, tot jezelf en tot inzicht te komen en om weer verbinding te maken met je veerkracht, creativiteit, levenslust en de ontspannen versie van jezelf. Schrijf je leven lichter, zo zal de cursus heten die waarschijnlijk uit zes dagdelen gaat bestaan en 6 weken zal duren. De eerste cursus start in maart 2020.

In oktober geef ik twee keer een kennismakingsworkshop ‘Schrijf je leven lichter’. In deze workshop maak je kennis met de kracht van creatief en meditatief schrijven in een kleine groep en zul je ervaren of en hoe schrijven je kan helpen om weer ‘lichter’ te gaan leven. Meer informatie vind je hier. De ervaringen van deze workshops zal ik meenemen in de verdere ontwikkeling van de cursus.

Ken je iemand voor wie deze workshop en/of cursus interessant kan zijn, stuur deze nieuwsbrief dan alsjeblieft door. Meer informatie volgt na de zomer. Vragen en opmerkingen zijn welkom!

Een zomerse schrijfopdracht

Wat roept dit gedicht van Bert Schierbeek bij je op? Hoe zou het zijn als jij je deze zomer met zorgeloosheid kunt omringen? Hoe kun je het zo prettig mogelijk voor jezelf maken? Zet een timer en schrijf hier 10 minuten over.

 

 

 

* * *
Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail.