Zomerse tussentijd

 

Geniet je van de zomer?
Ik ben een grote buffetkast fris wit aan het schilderen – iets wat ik al twee jaar van plan was, en waar ik nu eindelijk aan begonnen ben. Lekker concreet en heel bevredigend. (En inspiratie voor een schrijfopdracht, zie verderop…)

Deze maand heb ik het op werkgebied wat rustiger, wat prettig is: nog twee Schrijftafels waar ik me op verheug, nog een individuele ‘e-mail schrijfweek‘, en dan ga ik op vakantie. We gaan o.a. wandelen aan de Noord-Franse kust, van Boulogne-sur-Mer naar Calais, met als het goed is uitzicht op de ‘white cliffs of Dover’. Ik heb er zin in.

En daarna, vanaf september, starten er weer verschillende schrijf-activiteiten. Daar heb ik ook al zin in, al koester ik deze zomerse tussentijd.

NIEUW dit najaar is de Schrijfdag Actieve Hoop, op 8 november. Een hoopvolle schrijfdag voor iedereen die zich regelmatig zorgen maakt over het klimaat en de ‘wereld’, graag verschil wil maken maar zich soms afvraagt hoe zinvol haar bijdrage is en wat je als individu werkelijk kunt betekenen.
Geïnspireerd door o.a. kunst, poëzie en natuur schrijven we over wat ons aan het hart gaat en verbinden ons zo met onszelf, elkaar en het grotere geheel. Ook verkennen we al schrijvend wat ons actiever, lichter en hoopvoller maakt.
Zo dragen we, alleen al door het samen schrijven en delen op deze dag, bij aan een beter leefklimaat (smiley).
Deze eerste keer is een pilot, waardoor de prijs eenmalig lager is.

Verder staan ook de Schrijfdagen ‘Vrolijk Verval’ en ‘Mijn moeder & ik’ weer op het programma, evenals de cursus en train-de-trainer Schrijf je Loopbaan.
Er is al veel belangstelling, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Hieronder vind je de data en meer informatie.

Fijne zomer!

Hartelijke groet,
Marianne

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn Inspiratiemail.

____________________________

Schrijfopdracht
“Laat de klus niet langer wachten”

Herken je dit? Dat je af en toe denkt aan het schilderen van de schuurdeur, het naaien van die kussenhoes, het uitwerken van dat leuke idee, het opruimen van je boekenkast… enz. en dat het er dan toch steeds maar niet van komt? Terwijl je van binnen wel weet dat als je gewoon aan de klus zou beginnen, het je veel plezier en voldoening op zou leveren.

Misschien is deze zomertijd ook voor jou wel goede klustijd (en anders de herfst of winter)! Schrijf er maar eens over, het helpt vast.

Uitleg:
Hieronder vind je een aantal ‘open’ zinnen, dit zijn zinnen die nog niet af zijn. 
Schrijf de zin op en schrijf dan door tot je ongeveer 5 regels hebt geschreven.

  • Klussen/klusjes/ideeën die op mij wachten zijn…
  • Een klus/project waar ik graag aan zou beginnen is…
  • Als ik deze klus geklaard heb dan…
  • Wat me tot nu toe tegenhoudt…
  • De eerste stap die ik ga zetten is…

Lees nog eens door wat je hebt geschreven. 
Veel succes en plezier met wat je ook maar gaat doen!

______________________________

Schrijf je Loopbaan – de cursus

Op 4 september start de cursus Schrijf je Loopbaan weer, voor iedereen met een loopbaanvraag, en voor nieuwsgierige (loopbaan)coaches. Er is nog één plaats vrij. De cursus wordt via Zoom gegeven, dus je kunt zonder reistijdverlies meedoen.
Meer informatie vind je hier.

_______________________________

Schrijf je Loopbaan – de train-de-trainer

Speciaal voor coaches/begeleiders die het ‘schrijven met mensen’ in hun werkwijze willen integreren en mogelijk ook zelf de cursus willen geven, start op 4 oktober voor de tiende keer – via Zoom – de 3-daagse train-de-trainer Schrijf je Loopbaan. Er zijn nog twee plaatsen vrij.
Meer informatie vind je hier.

_____________________________

De Schrijftafel

Live in Schoorl – op 21 juli, 22 september, 20 oktober en 10 november

Via Zoom – op 28 juli, 29 september, 27 oktober en 24 november

De Schrijftafel is er voor iedereen die van schrijven houdt of ermee aan de slag wil. Om inspiratie op te doen, anderen te ontmoeten en verhalen en ervaringen te delen.

Speelse schrijfoefeningen (geïnspireerd door o.a. kunst, boeken, natuur) zorgen ervoor dat er als vanzelf verrassende teksten en verhalen tevoorschijn komen op papier.

Het draait om het schrijfplezier. Ervaring met schrijven is niet nodig. De sfeer is ongedwongen – experimenteren, doén en je laten verrassen staan centraal.

Iedere Schrijftafel staat op zichzelf. Je kunt meedoen wanneer en zo vaak als je wilt. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier.

______________________________

Schrijfdag Vrolijk Verval

Op 13 december schrijven we, geïnspireerd door filosofie en poëzie, over ouder – en hopelijk wijzer – worden.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij!

Meer informatie vind je hier

_____________________________

E-mail Schrijfweek Mindful Analysis

In één week weer weten waar je staat, wat je wilt en waar je naartoe gaat!
Dat is mogelijk, met de e-mail Schrijfweek.

Hoe werkt het?
Gedurende een week schrijf je dagelijks één à twee uur over wat er in jouw leven speelt. Dit doe je naar aanleiding van de vragen die ik je stel en die je stimuleren tot zelfreflectie. De vragen helpen je om op een comfortabele manier naar binnen te keren en met jezelf in gesprek te raken. Hierdoor ga je snel de diepte in, zonder dat dit zwaar aanvoelt.
Dit dagelijkse geconcentreerde schrijvend werkt analyserend en verhelderend en is heel mindful.
En het levert veel op: je zet zaken op een rij, komt tot inzicht en tot meer begrip van jezelf en de situatie. Je ruimt eventuele ‘rommel’ op, ervaart meer rust en ruimte en kunt weer vooruit kijken. Je weet wat je gaat doen en kunt waar nodig stappen gaan zetten.

Spreekt het je aan? Meer informatie vind je hier.
Goed om te weten: ik doe slechts een paar van deze trajecten per jaar, in een week waarin ik nog niet veel andere afspraken heb, zodat ik voldoende tijd en ruimte heb om alles te lezen wat je schrijft en hierop te reageren.  Vanaf oktober ontstaat er weer ruimte voor een traject.

_______________________________

Schrijfdag Mijn moeder & Ik

De relatie met je moeder kan één van de mooiste en ook één van de meest gecompliceerde relaties in je leven zijn, en soms is het dat allebei.

Tijdens de schrijfdag op 18 oktober verken je al schrijvend de relatie met je moeder en je eigen ontwikkeling hierin, in een groepje van maximaal 6 vrouwen.

Een dag met mooie ontmoetingen, met jezelf, met je moeder en met de andere deelnemers!

Meer informatie vind je  hier.

_______________________________

boek Schrijf je Loopbaan: een fijn vakantie-schrijfboek!

De schrijfroute en opdrachten in dit compacte boek zijn geschikt voor wie wil onderzoeken hoe je – opnieuw – invulling en betekenis aan je leven kunt geven.

De aanleiding kan bijvoorbeeld zijn dat je op zoek bent naar ander werk, dat je door arbeidsongeschiktheid niet meer betaald kunt werken, of dat je binnenkort met pensioen gaat of al bent gegaan.

Ook leuk om cadeau te geven!

NB. Het boek is ook interessant voor coaches die nieuwsgierig zijn naar de kracht van schrijven en dit zelf willen ervaren. Het biedt achtergrondinformatie en veel oefeningen die je kunt gebruiken als je zelf met cliënten wilt gaan schrijven.

________________________________

In de agenda vind je alle tot nu toe geplande schrijfactiviteiten.