Wat is jouw verhaal?

Je verhaal wijst je de weg

Sinds een half jaar werk ik met een methode waar ik erg enthousiast over ben, omdat de wijsheid van je levensverhaal hierin centraal staat.
En niet alleen ik ben enthousiast – de cliënten die ik tot nu toe op deze manier heb begeleid zijn dat ook! Omdat ze in een korte tijd en op een heel verrassende manier zicht hebben gekregen op zichzelf en de weg die ze willen gaan.

“Ik heb me nooit gerealiseerd dat je door terug te kijken een stap vooruit kunt zetten.”

“Wonderbaarlijk hoe mijn jeugdherinneringen helpen bij mijn loopbaanvragen van nu”.

“Een originele krachtige methode die me net dat duwtje in de juiste richting heeft gegeven!”

Career & Life Story Interview
De methode is een korte, krachtige en specifieke vorm van storytelling, ontwikkeld door de Amerikaanse gedragswetenschapper Mark Savickas. Hij noemt het Career Story Interview. Omdat de methode óók geschikt is voor veel andere levensvragen, heb ik het woord ‘life’ toegevoegd.
Je eigen verhaal bevat het antwoord op de loopbaan- of levensvraag waarmee je rondloopt – dat is het uitgangspunt van dit traject, dat bestaat uit een telefonische intake, het ‘interview’ en een vervolggesprek *.
Vroege, ingrijpende levenservaringen maken zichtbaar hoe je in het leven staat en wie je in essentie bent. Dat wat je te doen staat (betaald of onbetaald werk) wordt gezien als een manier om verder te komen met je eigen levensthema en grip te krijgen op ‘oud zeer’. In het traject ontdek je hoe je vraag van nu past binnen je persoonlijke ontwikkeling en hoe je hiermee verder kunt.

Het interview
Tijdens het interview stel ik je vragen over vroeger en nu. Ik vraag bijvoorbeeld naar je jeugdhelden en favoriete verhalen. Door jouw verhaal te verbinden met je vraag, wordt helder wat jouw kracht is en waar twijfels en belemmeringen vandaan komen. Hierdoor kun je met andere ogen kijken naar de situatie waar je nu mee worstelt, ontdek je wat echt belangrijk is en wordt je ontwikkelingsweg zichtbaar. Je komt in contact met je eigen wijsheid.

Het Levensportret
Op basis van het interview schrijf ik een Levensportret voor je, met daarin je vraag, de belangrijkste thema’s die spelen in je leven, je kwaliteiten en interesses, je ontwikkeling tot nu toe én de weg die je nu te gaan hebt: het antwoord op je vraag! De rode draad wordt zichtbaar.

In het laatste gesprek vertalen we de nieuwe inzichten samen naar concrete stappen om nu te gaan zetten.

Wil je meer weten over het Career & Life Story Interview, dan kun je hier meer lezen. Heb je vragen, stuur me dan een berichtje, ik beantwoord ze graag.


* afhankelijk van je wens kunnen het interview en vervolggesprek ook telefonisch

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inspiratiemail van Schrijf & Groei.