Tere wolken en een nieuw jaar

In museum Belvedère in Heerenveen zag ik dit kunstwerk van Dick van Arkel: tere wolk. Het raakte me door de schoonheid en eenvoud én door het verrassende van de compositie. Deze man zag deze tak en … zag mogelijkheden.

Het is een groot geluk als je oog hebt voor de mogelijkheden en kansen om je heen, en er niet aan voorbij gaat of er overheen stapt omdat je denkt dat ze elders zijn. Soms heb je hierbij wat hulp nodig, een andere blik, een nieuw perspectief, om te kunnen zien wat veraf lijkt maar dichtbij is.
Dit is wat ik in mijn werk als coach en trainer doe. En dit is ook wat kunst kan doen: het kan je laten genieten van iets moois of verontrustends én je bij een inzicht, een nieuwe mogelijkheid, brengen.

Een jaar vol nieuwe mogelijkheden ligt voor ons. Ik wens je een prachtig 2019, met veel plezier, liefde, opmerkzaamheid en vertrouwen. Zodat je nieuwe inzichten en mogelijkheden, alleen of samen met een ander, kunt zien en ‘oprapen’.


Schrijfopdracht: tere wolk

Wat roept dit kunstwerk bij jou op? Schrijf ’tere wolk’ midden op een lege pagina en schrijf daar omheen in trefwoorden of korte zinnen je associaties en gedachten.

Zet een timer op 8 minuten. Vul nu de volgende open zin aan en schrijf door tot de tijd om is:

Als ik naar ’tere wolk’ kijk…

——————————————————————————————————–

Nieuwe data Schrijf je Loopbaan: cursus en Trainer©

De tweedaagse cursus Schrijf je Loopbaan op 31 januari en 1 februari zit vol. Op 7 en 8 maart is er weer een tweedaagse cursus.

Inmiddels zit de eerste 3-daagse training voor coaches – de Schrijf je Loopbaan-Trainer© (die start in april) vol. In het najaar geef ik de Trainer© opnieuw, op 2 en 30 oktober en 27 november. Inschrijven is al mogelijk.
Na afloop van deze training kun je als coach zélf de cursus Schrijf je Loopbaan geven of het creatieve schrijven op een andere manier aan je aanbod toevoegen. Heb je belangstelling of een vraag? Laat het me dan weten.

Meer informatie over mijn boek ‘Schrijf je Loopbaan’ vind je hier.

——————————————————————————————————-
Woorden van Betekenis

In het Stedelijk Museum vind je nu in de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum het kunstwerk ’40 woorden’ van Louwrien Wijers uit 1970-1971. Haar bedoeling was ‘woorden leven, doorleven, net zolang tot het verinnerlijkt is’. Zij richtte haar gedachten en gevoelens op een woord in de hoop daarmee te kunnen doordringen tot ‘de kern in mezelf’.
Ik zag een parallel met mijn online schrijfcursus Woorden van Betekenis, waarin je al schrijvend een jaar lang iedere week één woord verkent, en ontdekt wat de betekenis van dat woord is voor jou en je leven.

Wellicht een mooi cadeau aan jezelf voor 2019. Je kunt starten wanneer je wilt. De eerste twee lessen van de cursus kun je gratis bekijken om te zien of het wat voor je is.

 

 

* * *
Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inspiratiemail van Schrijf & Groei.