Schrijven in en na de zomer

Geniet je ook zo van de zomer?

Over een paar weken heb ik vakantie. Dit jaar gaan we – weer – naar Zweden, ons favoriete vakantieland dat nooit verveelt.
Wat is jouw favoriete vakantieland? En waarom speciaal dat land? Of heb je misschien meerdere favorieten? Verderop vind je een schrijfopdracht die uitnodigt om hier over te gaan schrijven.

Na de zomer heb ik al weer een aantal schrijfactiviteiten gepland waar ik veel zin in heb. Zo zal ik dit jaar nog twee keer de cursus Schrijf je Loopbaan geven, eind augustus als Tweedaagse en in november op 4 ochtenden. De cursus is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar meer plezier en voldoening in werk en leven en zich hier al schrijvend op wil bezinnen. En ook voor collega-coaches die deze cursus willen meemaken om af te kunnen wegen of ze Schrijf je Loopbaan-Trainer© willen worden.

Op vrijdag 16 november geef ik ook weer de Schrijfdag Mijn moeder & Ik, waarin je al schrijvend, in een kleine groep vrouwen, op een creatieve en speelse manier de relatie met je moeder verkent. Een lichte dag met diepgang!

Heb je interesse in één van deze schrijfactiviteiten of heb je er vragen over, stuur me dan een berichtje.

NB. Deze activiteiten waren eerst gepland in september en oktober. Maar omdat ik stamceldonor ben voor een familielid, zal ik in die periode, als alles volgens planning verloopt, volop in het medische circuit zitten. Voor de zekerheid heb ik de groepsactiviteiten daarom verschoven.

Hartelijke groet en een hele fijne zomer,
Marianne

SCHRIJFOPDRACHT: Mijn favoriete vakantiebestemming

Zet een timer op 10 minuten.
Stel jezelf de vraag: wat is mijn favoriete vakantiebestemming? Waarom vind ik het daar zo fijn? Wat vind ik daar?

Misschien is voor jou de bestemming minder belangrijk dan wát je doet (wandelen, fietsen, zeilen etc.). Vraag je dan af: wat is mijn favoriete vakantieactiviteit(en)? Waarom doe ik dit zo graag?

Schrijf hierover tot de tijd om is. Let niet op spelling en grammatica en corrigeer jezelf niet.

Lees je tekst nog eens door en vraag je dan af: wat zegt dit over mij?

Maak de volgende zin af:
“Dit laat zien dat ik … “

Schrijf hier dan 5 minuten over.

ALLE SCHRIJFACTIVITEITEN OP EEN RIJTJE

Schrijf je Loopbaan-Trainer©
Deze 3-daagse training voor coaches is in ontwikkeling en start begin 2019. Meer informatie vind je hier.

Schrijf je Loopbaan – de cursus
Na de zomer wordt de cursus Schrijf je Loopbaan weer gegeven: een Tweedaagse eind augustus en 4 donderdagochtenden in november.
Meer informatie vind je hier.

Boek mee op vakantie?
In mei is mijn boek Schrijf je Loopbaan verschenen. Het boek helpt je om al schrijvend zicht te krijgen op wat je belangrijk vindt, op je wensen en dromen en op welke kant je op wilt. Meer informatie vind je hier.

Schrijfdag Mijn moeder & ik
De moeder-dochter-relatie: een relatie die fijn en/of gecompliceerd kan zijn, en hoe dan ook invloed op je heeft. Op deze schrijfdag verken je al schrijvend de relatie met je moeder en je eigen ontwikkeling hierin. Op vrijdag 16 november, in een kleine groep van 4-6 vrouwen. Meer informatie vind je hier.

Online cursus Woorden van Betekenis
Wil je graag (vaker) schrijven over wat je raakt en bezighoudt, maar weet je soms niet waar te beginnen? In deze online cursus ontvang je een jaar lang iedere week inspirerende schrijfopdrachten. Meer informatie vind je hier.

E-mail Schrijfweek Mindful Analysis
In één week weer weten waar je staat, wat je wilt en waar je naartoe gaat! Dat is mogelijk, met de individuele e-mail Schrijfweek volgens de principes van Mindful Analysis (MA). Een week lang schrijf je dagelijks 1 à 2 uur over wat er in jouw leven speelt. Vanaf september weer in te plannen. Meer informatie vind je hier.

* * *

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inspiratiemail van Schrijf & Groei.