Schrijf jezelf naar een nieuw jaar

Onlangs ontdekte ik dit Youtube-filmpje van de dirigent Benjamin Zander. In dit filmpje vertelt hij aan een zaal vol leraren over zijn methode om studenten al aan het begin van het schooljaar het hoogste cijfer te geven. Zijn enige voorwaarde is dat de studenten hem een brief sturen die ze een jaar (!) later dateren en waarin ze beschrijven wie ze in dit jaar zijn geworden en wat ze hebben geleerd en meegemaakt, waardoor ze vinden dat ze dit cijfer verdienen. Hij helpt hen zo zich open te stellen voor de mogelijkheden die zij in zich dragen en niet te luisteren naar de kritische stem in hun hoofd.
Ik heb het filmpje inmiddels een paar keer bekeken en word er steeds heel blij van, ook omdat het een feest is om hem te zien en horen vertellen. Ik raad je daarom aan om er even voor te gaan zitten en te genieten van 14 minuten inspiratie.

Brief aan mezelf (schrijfopdracht)
Het filmpje inspireerde mij om een brief aan mezelf te schrijven waarin ik ’terugkijkend’ mezelf vertel waarom ik een 10 verdien voor het komende jaar; door wat ik heb gedaan, geleerd, gelaten, gedurfd, bereikt, en vooral ook door hoe ik heb geleefd… Een verrassende oefening die me richting geeft voor dit nieuwe jaar – ik beveel ‘m dan ook van harte aan!

Hoera! Zes nieuwe Trainers
Eind november is de tweede training voor coaches en begeleiders afgerond, en zijn er weer 6 enthousiaste Schrijf je Loopbaan-Trainers gecertificeerd, wat het totaal van dit eerste jaar op 10 brengt.
Ik geef de training met veel plezier en vind het heel waardevol om mijn methode, en kennis en ervaring op het gebied van creatief en helend schrijven in coaching, met collega’s te delen – zodat nog meer mensen de kracht van schrijven kunnen ontdekken. Wordt vervolgd in 2020!

Mijn moeder & ik en Zoeken naar Zin
Goed om te weten: in maart geef ik weer de Schrijfdag Mijn moeder & ik – er is regelmatig om gevraagd, maar het afgelopen jaar kwam het er niet van. Ik heb veel zin in deze dag en voel ook zelf de behoefte weer over dit thema te schrijven.

Ook fijn: in mei ben je welkom op de Schrijfdag Zoeken naar Zin. Geïnspireerd door o.a. het boek ‘De kracht van betekenis’ van Emily Esfahani Smith schrijven we over wat ons leven zin en betekenis geeft.

Zie de agenda voor een overzicht van alle schrijfactiviteiten.

Heb je een vraag of wil je iets delen, laat het me weten.

Ik wens je fijne decemberdagen en een gezond en licht 2020!

* * *
Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail