na de zomer

De zomer loopt al weer op haar eind, de coronacrisis helaas nog niet en ik ben na een fijne vakantie, waarin ik echt kon vertragen, sinds een paar weken weer aan het werk.

Volgende week geef ik alweer het vierde en laatste dagdeel van de cursus Schrijf je Loopbaan via Zoom, met vijf enthousiaste deelnemers. En op 30 september start de Trainer voor coaches, waar ik naar uitkijk. Voor het eerst in maanden ontvang ik dan weer een groepje mensen thuis, rekening houdend met alle maatregelen – erg fijn en toch ook een beetje vreemd.

Graag wil ik je laten weten dat ik de cursus Schrijf je Loopbaan dit jaar nog één keer geef, in oktober (start 19 oktober, 4 middagen via Zoom). Doordat er twee afzeggingen zijn van mensen wiens (werk)leven deze zomer een andere wending nam, zijn er 2 plaatsen vrij gekomen! Dus, als je iemand kent voor wie dit interessant kan zijn, vertel het dan alsjeblieft door.

En dan heb ik nog een tip: op 15 oktober interviewt Damiaan Denys voor de School of Life de psychiater, filosoof en schrijver Irvin Yalom (89) over afscheid, rouw, liefde, dood, kwetsbaarheid en verlies. Ik heb meerdere boeken van hem gelezen, en verheug me zeer op dit gesprek. Misschien is het ook iets voor jou.

Ter afronding en als schrijfinspiratie een mooie uitspraak van hem:

“To love means to be actively concerned for the life and the growth of another.”

Hartelijke groet,
Marianne

Schrijfactiviteiten dit najaar
De komende maanden geef ik o.a. de cursus Schrijf je Loopbaan, de Schrijfdagen ‘Mijn moeder & ik’ en ‘Zoeken naar Zin’, de Trainer voor coaches én iedere maand de Schrijftafel.

Zie de agenda voor data en meer informatie.

Bezinning
Het lijkt wel of nog meer dan anders, mensen nu behoefte hebben aan bezinning, stilstaan bij wat er allemaal speelt in hun leven en aan positieve veranderingen op werk- of privégebied. Daarom wil ik deze keer graag twee bijzondere vormen van (schrijf)coaching onder je aandacht brengen die je op een heel verrassende manier in korte tijd bij jezelf én in beweging kunnen brengen:

– de email-schrijfweek volgens de principes van Mindful Analysis: een intensieve schrijfweek waarin je dagelijks één à twee uur schrijft over het thema dat in jouw leven speelt. Dit doe je naar aanleiding van vragen die ik je stel en die je stimuleren tot zelfreflectie. Meer informatie vind je hier.

– het Career & Life Story Interview, een korte, krachtige en specifieke vorm van storytelling, waarin je levensverhaal centraal staat en je zicht krijgt op wat (nu) jouw weg is. Meer informatie vind je hier.

*

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail