Laatste nieuws over schrijven in coronatijd

Op het moment werk ik zoveel mogelijk op afstand en vinden coachingsgesprekken, workshops en cursussen via Zoom plaats. Dat gaat prima en zal ik voorlopig ook blijven doen.

Wel wil ik na de zomer óók heel graag weer mensen ontvangen aan mijn keukentafel voor een cursus of workshop. Rekening houdend met de anderhalvemeter-regels zullen dat voorlopig groepjes van 3 à 4 deelnemers zijn. Een intieme setting dus, met veel individuele aandacht en toch ook de nabijheid, inspiratie en steun van de groep.

Dit betekent concreet dat in september de cursussen Schrijf je leven lichter en Schrijf je Loopbaan én de training voor coaches gewoon doorgaan – alleen zijn er minder plaatsen beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, wacht dan dus niet te lang met aanmelden. (Dit alles uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkeling van het virus en de richtlijnen van de overheid.)

Nieuwe trainers

Blij en trots stel ik deze drie nieuwe Schrijf je Loopbaan-TRAINERS aan je voor! Half mei rondden we de training af, via Zoom deze keer. Binnenkort kun je op mijn website (en op die van hen natuurlijk) lezen waar en wanneer Anke, Pien en Babette de cursus Schrijf je Loopbaan gaan aanbieden.

Er zijn nu 13 gecertificeerde Schrijf je Loopbaan-Trainers. In september start er weer een training voor coaches. Werk je als coach of begeleider en ben je geïnteresseerd? Hier vind je meer informatie.

Cursus Schrijf je Loopbaan via Zoom
De  coronacrisis heeft grote gevolgen voor de economie en dus voor de arbeidsmarkt. Veel mensen willen en/of moeten zich opeens opnieuw bezinnen op hun loopbaan en andere keuzes maken. Daarom heb ik in juli en in september twee cursussen ‘Schrijf je Loopbaan’ via Zoom ingepland. Interessant  voor jou als je al schrijvend wilt onderzoeken waar je nu staat, wat je in huis hebt en welke richting je op wilt. (Ook voor coaches die mogelijk zélf deze cursus willen gaan geven en de Trainer© willen volgen.)

Vervolg ‘Schrijftafel op afstand’
De Schrijftafels via Zoom van april en mei krijgen een zomers vervolg.
Eind juni start een – voorlopig laatste – serie van 3 Schrijftafels, te weten op 26 juni, 3 en 10 juli  van 9.30 – 11.00 uur. Voor één Schrijftafel betaal je € 7,50. Voor 3 Schrijftafels € 20. Meer informatie, ook over het aanmelden, vind je hier.

Kennismakingsworkshop Schrijf je leven lichter
Beter om kunnen gaan met onzekerheid, veranderingen, zorgen en spanningen. Deze behoefte is de laatste maanden nóg actueler geworden. De cursus ‘Schrijf je leven lichter’ helpt je om lichter en vrijer te leven en weer verbinding te ervaren met je veerkracht, creativiteit en levenslust. Ik overweeg om de cursus (ook) online via Zoom aan te bieden. Heb je hier belangstelling voor, laat het me dan weten.
Op 15 juli is er een kennismakingsworkshop via Zoom. Meer informatie vind je hier.

En verder… is de korting op de online cursus Woorden van Betekenis verlengd tot 1 september!

Tot slot een schrijfopdracht
Het lijkt wel alsof de vogels dit voorjaar luider en meer zingen dan ooit. Dit gevoel wordt mooi verwoord door Hans Andreus in zijn gedicht ‘De vogels’. 

De vogels

Vanmorgen werd ik wakker
van de vogels.

En ik dacht: waarvan werd ik wakker?
Van de vogels.

Van het licht ook, maar
meer van de vogels.

Het licht zacht zingend,
de vogels keihard.

*
Hieronder twee schrijfopdrachten: kies er één of maak ze gewoon beide!

Opdracht 1: kies een zin uit het gedicht die je aanspreekt en gebruik deze als begin van je tekst. Je schrijft de zin op en schrijft dóór tot je ongeveer 15 regels hebt geschreven.

Opdracht 2: je kunt ook figuurlijk ‘wakker worden’, in de betekenis van ‘bewustwording’. Schrijf 10 minuten over wat wakker worden voor jou betekent en wat jou wakker heeft gemaakt. 

Heb je een vraag of opmerking, je reactie is welkom!

Hartelijke groeten en veel schrijfplezier,
Marianne

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse Inspiratiemail