Kom dwalen op papier

Dwalen op papier

Kom dwalen op papier

Op Facebook deelde ik vrijdag dit inspirerende artikel van Bregje Hofstede van de Correspondent over ‘dwalen’. Het gaat over het toelaten van toeval, van verrassing in je leven door letterlijk nieuwe routes te kiezen, onbekende wegen in te slaan en zo nieuwe ontdekkingen te doen.
Dwalen, een prachtig woord vind ik het, en het bleef maar in m’n hoofd rondzoemen.
En opeens zag ik het, het verband! Creatief, vrijuit schrijven is ook een vorm van dwalen, van loslaten van bekende routes en je laten verrassen door het onverwachte, door wat zich bij toeval aandient als je de controle (je hoofd) even loslaat. En juist dat kan je brengen bij je bestemming, bij een inzicht of antwoord, dat veel interessanter is en veel beter bij je past dan je had kunnen bedénken.
Je dwaalt, maar verdwaalt niet – al schrijvend, geïnspireerd door speelse triggers, vind je juist de weg terug naar jezelf, naar je kern.

Klinkt dit nog wat vaag? Kom het eens proberen dan zul je ervaren hoe concreet en vooral hoe prettig het is. Schuif eens aan bij De Schrijftafel, volg een workshop loopbaanschrijven of doe mee met de 3-daagse creatieve schrijfcursus Luisteren naar je Pen online task manager. Deze laatste organiseer ik begin volgend jaar op veler verzoek voor het eerst op 3 zaterdagen.

En… neem vandaag eens een andere route en schrijf dan later een paar minuten over die ervaring, over hoe het was, dat dwalen…

Hartelijke groet en veel dwaal- en schrijfplezier.

Reacties zijn zeer welkom onderaan dit blog.

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inspiratiemail van Schrijf & Groei.