van een leeg nest naar een gevuld leven – schrijf jezelf in beweging

van een leeg nestSchrijf jezelf in beweging

Vorige week is mijn eerste artikel in Paradijsvogels Magazine geplaatst. Het heet “Het nest is leeg. Nu heb ik écht geen excuses meer om niet aan m’n boek te werken.

De aanleiding voor het artikel is de verhuizing van mijn jongste dochter 6 weken geleden, waardoor ik opeens in een ‘leeg nest’ zit. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden en nieuwe vragen. Wat ga ik doen met de extra tijd en ruimte die ik nu heb? Benut ik dit om te realiseren wat ik echt wil of laat ik de waan van de dag regeren en m’n agenda vollopen met dingen die me vooral afleiden en er niet echt toe doen? Ik wil natuurlijk het eerste, maar weet ook hoe lastig dit kan zijn. Gelukkig helpt schrijven me om op koers te blijven of bij te sturen als ik afdwaal.
Het artikel eindigt met twee schrijfopdrachten om te schrijven over het ‘lege nest’ en over de nieuwe mogelijkheden die dit je biedt.

Ik hoop dat het artikel je inspireert. Je reactie is zeer welkom. Misschien zit (of zat) je zelf in deze levensfase en herken je er iets in. Misschien ook heb je geen kinderen of zijn ze nog veel jonger. Dan kun je niet zo veel met dit specifieke voorbeeld, maar ook dan is het zinvol om je af te vragen hoe je omgaat met Ruimte in je leven – is het aanwezig of juist afwezig? Kies je voor opvulling of voor invulling? Interessante vragen om over te schrijven.

Het is de bedoeling dat ik vaker voor Paradijsvogels Magazine ga schrijven, vooral over levensthema’s die spelen voor vrouwen van mijn leeftijd (ik ben 50 ?), gecombineerd met creatieve schrijfopdrachten. Ik vind het erg waardevol én leuk om op deze manier met meer vrouwen te kunnen delen hoe fijn, eenvoudig én krachtig schrijven over wat je raakt en bezighoudt is.

Inspiratiedag Creatief Schrijven voor Coaches
Je speciale aandacht wil ik deze keer vragen voor de Inspiratiedag Creatief Schrijven voor coaches, die ik volgend jaar weer organiseer, op vrijdag 10 maart. Dus, bén je of kén je een coach of therapeut (of werk je op een andere manier met mensen), dan is deze Inspiratiedag wellicht interessant voor jou of voor de coach die je kent.

Heb je zin gekregen om te schrijven? Wil je meer schrijfinspiratie? Schuif dan eens aan bij De Schrijftafel of doe mee aan één van de schrijfworkshops of -cursussen die ik dit voorjaar organiseer.

Hartelijke groet en veel schrijfplezier.

Reacties zijn zeer welkom onderaan dit blog.

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inspiratiemail van Schrijf & Groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.