Woorden van betekenis

woorden van betekenis 2Wat roept het woord ‘Geven’ bij je op? Wat betekent ‘Eerlijkheid’ voor jou? Of ‘Troost’?

Door te schrijven over deze en andere woorden zul je bij ervaringen, verwachtingen, herinneringen, emoties en nieuwe inzichten komen. Want woorden hebben betekenis – letterlijk en figuurlijk.

Sinds een aantal maanden ben ik druk bezig met de ontwikkeling van de online schrijfcursus ‘Woorden van betekenis’.

‘Woorden van betekenis’ wordt een schrijfreis van een jaar, waarin je iedere week gaat reflecteren op en schrijven over een Woord.
Aan de hand van inspirerende, speelse schrijfopdrachten bezin je je op het woord en op wat het voor jou en in jouw leven betekent. Ook afbeeldingen, gedichten en liedjes zullen inspireren tot schrijven.

Consolations
De cursus is geïnspireerd op het boek Consolations van de Britse dichter, filosoof en zoöloog David Whyte. Een boek met essays over de troostende en voedende kracht van 52 ‘dagelijkse’ woorden. Whyte laat o.a. zien dat onze betekenis en interpretatie van woorden van invloed is op de paden die we kiezen in ons leven.
Deze 52 woorden – in Nederlandse vertaling – staan centraal in de cursus!

Het gaat in de cursus om jóuw schrijfproces en jóuw duiding van de woorden. Je hoeft het boek van David Whyte dus niet aan te schaffen. Al is het zeker de moeite waard om het boek te lezen en kan ik het je aanraden – als lezen in het Engels geen probleem voor je is.

In je eigen tempo
Je kunt deze online cursus in je eigen tempo doen en op een zelf gekozen moment en plaats.
Omdat ik de cursus voor veel mensen bereikbaar wil laten zijn, is de cursusprijs slechts € 1 per week, ofwel € 50 voor de hele cursus (ex btw). De eerste 2 weken/woorden zullen gratis proeflessen worden.

Ik bied de cursus aan in een mooie E-course omgeving. De komende weken richt ik me op het afronden van de cursus en het aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk maken

Wat vind je van dit cursus-idee?
Ik ben zelf erg enthousiast, maar doordat ik hier al een tijd in m’n eentje mee bezig ben, ben ik erg benieuwd of het anderen ook aanspreekt.
Ik zou het dan ook heel leuk vinden om te horen of het cursus-idee je aanspreekt. Ook ideeën en vragen zijn welkom!  

Wil je artikelen als deze graag in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inspiratiemail van Schrijf & Groei.