Schrijf je loopbaan©

Collage Schrijf je loopbaan 4

Verander al schrijvend je werksituatie

4 workshops voor mensen die iets willen veranderen aan hun werksituatie

Stop met piekeren en ga schrijven
Ben je niet blij met je werksituatie, denk je er veel over na en brengt dat je niet echt verder? Piekeren over je werk (of over het feit dat je géén werk hebt) is heel frustrerend en ontmoedigend. Wat dan helpt is over je werksituatie gaan schrijven!
Wat nu in je hoofd zit komt dan op papier waardoor je er met meer afstand naar kunt kijken, er nieuwe inzichten kunnen ontstaan en je in beweging kunt komen.

Schrijf je Loopbaan
In een kleine groep van 4-6 mensen vind je al schrijvend inzichten en antwoorden die passen bij de loopbaanvraag of het thema dat jou bezighoudt. Dit kan van alles zijn: een gevoel van onrust, een onprettige werksfeer, zeker weten dat je iets anders wilt maar nog niet wat, zorg over het vinden van een nieuwe baan, werkstress, op zoek zijn naar een andere invulling van je leven, een nog onbestemd verlangen.

“Wat fijn om over je loopbaan na te denken zonder testjes te doen en lijstjes in te vullen. Eigenlijk komt er weinig denken aan te pas. Via het schrijven kom je als terloops op ideeën, inzichten en overtuigingen. Omdat je het op papier zet, wordt het opeens werkelijkheid. Soms vond ik dat confronterend, maar het was vooral inspirerend. Luisteren naar de andere deelnemers was een verrijking van mijn zoektocht.
– Marlies”

Schrijf je Loopbaan heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik op de goede weg ben en moet vertrouwen in de toekomst. Door de schrijfopdrachten kwam ik erachter dat ik veel antwoorden op mijn eigen vragen er zo uit kon schrijven. Dit was heel verhelderend.
– Nina “

Schrijven over mijn werksituatie, in plaats van er over nadenken en praten, had een verfrissend effect. De uitdagende opdrachten tijdens de workshops en de schrijfinspiratie voor thuis brachten mij dichter bij de kern waar het om gaat. Ook heel waardevol vond ik de uitwisseling met andere deelnemers.
Marianne is professioneel, een goede procesbewaker en gastvrouw. Ze zorgt ervoor dat ieder aan bod komt. ‘Schrijf je Loopbaan’ vind ik een aanrader voor ieder die serieus ‘aan de bak’ wil of moet.
– Edith “

Werkwijze
Aan de hand van speelse, inspirerende opdrachten onderzoek je wat er speelt in je werksituatie en verwoord je je gedachten, gevoelens en verlangens op papier. De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je hart te brengen. Dus niet lang nadenken en wikken en wegen, maar intuïtief, reflectief en associatief schrijven en je laten verrassen door je eigen inzichten, antwoorden en wijsheid. Door ze voor te lezen deel je je schrijfsels met de anderen (als je dat wilt), en geef je – behalve woorden – ook een stem aan wat er in je leeft.

Door deze manier van schrijven maak je verbinding tussen je hart en je pen. Zo krijg je als vanzelf zicht op wat echt belangrijk voor je is. Het helpt bij het maken van keuzes en plannen. En bij het geven van een nieuwe wending aan je werk en leven.

Opzet
Er zijn vier workshops. Iedere workshop staat op zich en heeft een eigen thema. Het is waardevol om alle workshops te volgen, maar ook het volgen van één of twee workshops kan je al een stuk verder brengen.
Na afloop van iedere workshop stuur ik je extra ‘schrijfinspiratie’ toe: een aantal schrijfopdrachten om thuis verder te kunnen schrijven als je dat wilt.

N.B. Eén keer per jaar organiseer ik de Zomer-tweedaagse Schrijf je Loopbaan: een compact en intensief loopbaanschrijftraject waarin de 4 workshops op 2 aaneengesloten dagen worden aangeboden. Deze Tweedaagse is alleen in z’n geheel te volgen.

De 4 thema’s zijn:  

  1. behoefte aan verandering
  2. talenten en dromen
  3. mogelijkheden verkennen
  4. in beweging komen

Wat brengt een workshop Schrijf je Loopbaan je?

  • inzicht, ordening, duidelijkheid, bewustwording
  • meer zelfvertrouwen, innerlijk weten, eigen kracht
  • ideeën voor nieuwe stappen, mogelijkheden en keuzes, perspectief
  • mooie ontmoetingen met anderen die ook iets willen veranderen aan hun werksituatie
  • inspiratie, uitwisseling, gezelligheid

Vervolg: de workshops kunnen worden gecombineerd met een aantal individuele gesprekken, om de verkregen inzichten concreet vorm te geven. Hierdoor ontstaat een optimale mix van schrijven in een groep én individueel maatwerk.

Lees hier meer ervaringen van deelnemers.

Nieuws: In mei 2018 verschijnt mijn boek “Schrijf je Loopbaan” bij S2 Uitgevers. Het boek staat vol met speelse, inspirerende schrijfopdrachten en bevat een schrijfroute die je brengt bij het antwoord op je loopbaanvraag.

 

2018

Wanneer: van 10.00 – 12.30 uur, op 4 woensdagochtenden.
Workshop 1: 28 februari
Workshop 2: 7 maart
Workshop 3: 14 maart
Workshop 4: 21 maart

Op vrijdag en zaterdag 22 en 23 juni is de Zomer-tweedaagse Schrijf je Loopbaan, van 10.00 – 16.00 uur.

Locatie: de keukentafel van Marianne, Pond Sterlinglaan 12, 1060 RS Amsterdam

Investering particulier: per workshop: € 45. Inclusief koffie, thee, lekkers en btw.
De kosten voor 4 workshops: € 170 incl. btw.

Investering zakelijk: per workshop: € 70. Strippenkaart voor 4 workshops: € 270 excl btw.

Speciaal combinatie-aanbod:
De workshopserie Schrijf je Loopbaan + 3 individuele loopbaangesprekken:  € 540 incl btw.
Betaalt de werkgever dan kost deze combi € 800 ex btw.

Aanmelden: via het contactformulier. Vermeld s.v.p. duidelijk voor welke workshop(s) je je aanmeldt.

Schrijf je Loopbaan© is ontwikkeld door Marianne Panneman van Loopbaancreatie / Schrijf & Groei. Zij is al ruim 20 jaar werkzaam als loopbaancoach. Op het format en de programma’s van Schrijf je Loopbaan rust copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming informatie over te nemen voor zakelijk gebruik. 

Schrijf & Groei kan ook ‘in-house’ bij een organisatie Schrijf je Loopbaan-workshops geven, voor groepen van maximaal 6 personen. Bijvoorbeeld in het kader van een talenten- of traineeprogramma, voor een intern loopbaan- of mobiliteitscentrum of voor cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt.