Career & Life Story Interview

Storytelling voor werk- en levensvragen

Je levensverhaal laat je zien wat je weg is

Wat geeft mijn leven betekenis, wat is mijn weg? Deze ‘grote’ vraag ligt onder veel andere vragen zoals:

  • Welke kant wil ik op, wat past bij mij, waar wil ik me mee bezighouden?
  • Ik sta voor een keuze, wat moet ik doen
  • Ik weet wat ik wil, maar hik tegen de volgende stap aan en kom niet verder
  • Ik twijfel of ik nog wel op het goede spoor zit, wat nu

Deze vragen kunnen in alle levensfasen ontstaan. Als je met één van deze of vergelijkbare vragen rondloopt kan het Career & Life Story Interview je helpen om snel zicht te krijgen op jouw weg. Je ontdekt wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven en waar je hart ligt.
De methode is geschikt voor wie werkt en voor wie niet (meer) werkt.

Wat is het Career & Life Story Interview?
Het Career & Life Story Interview is een korte, krachtige en specifieke vorm van storytelling, waarin je levensverhaal centraal staat. We zien je loopbaan en je leven tot nu toe, als een verhaal waarvan jij de hoofdpersoon én de schrijver bent. Jouw verhaal bevat het antwoord op de vraag die je je stelt – tijdens het Interview kom je in contact met je eigen wijsheid en wordt duidelijk wat jouw weg is.

Het traject Career & Life Story Interview bestaat uit 3 gesprekken:

  • een telefonisch intakegesprek van ongeveer 20 minuten
  • het interview zelf van 1,5 – 2 uur en
  • een vervolggesprek van ongeveer 1 uur

Een aantal ervaringen

Wonderbaarlijk hoe mijn jeugdherinneringen helpen bij mijn loopbaanvragen van nu. Marianne legt de link en met het doorvragen werd me duidelijk dat mijn eigen interesses te weinig in mijn werk terugkomen. Time for a (little) change. Het interview was superleuk, terug naar je jeugd, maar met het oog op de toekomst. Marianne is een fijn persoon die voor een prettig gesprek zorgt. Knap hoe ze daar verslag van legt. Wil je op een andere manier naar je loopbaanvraag kijken, zonder dat het veel tijd kost, doe dan een Career Story Interview!
– Marion

Bijzonder om terug te gaan in de tijd en zo zicht te krijgen op wat ik nú zoek in leven en werk. Door het vertellen van mijn levensverhaal in een veilige en prettige setting, ontdekte ik in korte tijd hoe ik meer betekenis en richting kan geven aan mijn leven. Ik heb het interview als heel fijn ervaren, Marianne’s oprechte belangstelling en prikkelende vragen zorgden voor een levendig gesprek. Heerlijk om terug te gaan in de tijd en mezelf hierdoor weer beter te begrijpen en inzicht te krijgen in wat ik nu zoek in leven en werk.
– Barbara

Ik heb me nooit gerealiseerd dat je door terug te kijken een stap vooruit kunt zetten.
Vanuit mijn werk kreeg ik de mogelijkheid om dit traject te volgen. Een interessante manier om mijn loopbaanvraag vanuit ander perspectief te bekijken. In een ontspannen gesprek stelde Marianne mij vragen over mijn jeugd. Ik moest af en toe graven in mijn geheugen, maar wat was het leuk om terug te gaan in de tijd. De tijd en aandacht die ik kreeg was heel fijn, ik was echt even de hoofdpersoon van mijn verhaal. Het levensportret dat Marianne vervolgens schreef was spot on. In mijn ‘geluksformule’ stonden helder mijn kwaliteiten opgesomd, wat ik belangrijk vind en welke kant ik op ga/wil. In het afrondende gesprek bespraken we waarop ik mij wil gaan focussen, kreeg ik advies en nuttige tips. Vol enthousiasme ben ik nu bezig met het uitwerken van mijn plan voor Jorganise (communicatie en evenementenorganisatie).
– Joane

Ik was al even bezig me te oriënteren op een volgende stap in mijn loopbaan toen ik bij
toeval ( of geen toeval?) bij Marianne terechtkwam. Je levensverhaal gecombineerd met
een loopbaanvraag, dat leek me reuze interessant. Marianne is een hartelijke warme vrouw met veel ervaring op het gebied van loopbaancoaching. Het interview was leuk en origineel en ik was reuze benieuwd wat ze daar uit zou halen. Toen ik mijn verhaal kreeg en las was ik tot tranen toe geroerd. Wat wist ze de kern goed te raken. In een laatste gesprek hebben we samen gekeken hoe ik de inzichten kan toepassen op mijn huidige situatie. Een originele krachtige methode die me net het duwtje in de juiste richting heeft gegeven? 

– Silvia

Hoe werkt het?
In het eerste telefonische gesprek bespreken en verhelderen we samen je vraag.

Tijdens het interview stel ik je vragen over vroeger en nu. Ik vraag onder andere naar je jeugdhelden, jeugdherinneringen en favoriete verhalen. Door wat je vertelt te verbinden met jouw vraag, wordt helder wat jouw kracht is en waar twijfels of belemmeringen vandaan komen. Hierdoor kun je met andere ogen kijken naar de situatie waar je nu mee worstelt, ontdek je wat echt belangrijk voor je is en wordt je ontwikkelingsweg zichtbaar. Spontaniteit is belangrijk, dus je voorbereiden voor dit gesprek is niet nodig.

In het derde en laatste gesprek bespreken we het Levensportret dat ik voor je heb geschreven. Hierin lees je over je vraag, de thema’s die in je leven spelen, je belangrijkste kwaliteiten en interesses, je ontwikkeling tot nu toe en de weg die je nu te gaan hebt: het antwoord op je vraag.
We bespreken de nieuwe inzichten en we vertalen het Levensportret naar concrete stappen om nu te gaan zetten.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk-aan-huis in Schoorl of via Zoom – net wat je prettig vindt.

Vervolg
Na afloop van het  Career & Life Story Interview kun je in veel situaties prima zelf verdere vervolgstappen zetten.
Ook kan het Career & Life Story Interview worden gecombineerd met een aantal individuele coachgesprekken, om de verkregen inzichten concreet vorm te geven, met belemmeringen om te leren gaan, daadwerkelijk in beweging te komen etc.

Investering
De investering voor dit snelle, diepgaande en effectieve traject bedraagt € 320 ex btw (= € 387,20 incl btw). Je ontvangt een persoonlijk Levensportret.

Als een werkgever of instantie betaalt, kost het traject € 475 ex btw.

Speciaal combinatie-aanbod: 
Het Career & Life Story Interview + 3 individuele coachinggesprekken€ 785 incl btw.
Betaalt de werkgever dan kost deze combi € 1025 ex btw.

 

Marianne Panneman is opgeleid en gecertificeerd door Verbaarschot & Partners om te kunnen werken met de CSI-methode. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse gedragswetenschapper Mark Savickas en wint ook in Europa snel aan populariteit. Savickas ziet werk of dat ‘wat je doet’ in het leven als een manier om verder te komen met je levensthema.
Marianne is lid van het netwerk van CSI-coaches Keuzes in werk en leven