Schrijf je Loopbaan-Trainer©

3-daagse training voor coaches die met Schrijf-je-Loopbaan willen werken


Aanleiding

In 2015 ontwikkelde ik de cursus Schrijf je Loopbaan:

 • Een cursus van vier dagdelen, waarin mensen met een loopbaanvraag al schrijvend onderzoeken wat er bij hen wringt, wat belangrijk voor hen is, wat hun kwaliteiten, dromen en verlangens zijn, wat hen tegenhoudt en welke kant ze op willen.
 • Vier thema’s met bijbehorende schrijfopdrachten staan centraal: behoefte aan verandering, talenten en dromen, mogelijkheden verkennen, in beweging komen.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen van 4-6 deelnemers die hun schrijfsels met elkaar delen in een veilige, oordeelloze setting. Door het geven van woorden en een stem aan wat er in hen leeft en door de steun en inspiratie van anderen ontstaan er snel inzichten, antwoorden én beweging.
 • De cursus staat op zichzelf maar kan desgewenst worden gecombineerd met 3 individuele gesprekken, om in te zoomen op de individuele situatie en de verkregen inzichten concreet vorm te geven. Hierdoor ontstaat een optimale mix van schrijven in een groep én individueel maatwerk.

Inmiddels hebben behoorlijk wat mensen uit heel Nederland de cursus aan mijn keukentafel gevolgd. Hier lees je over hun ervaringen.

Ik ben de afgelopen jaren steeds enthousiaster geworden over de werking van creatief schrijven voor mensen met een loopbaanvraag en ik wil mijn enthousiasme, kennis en ervaring graag met je delen.
In 2018 is mijn boek Schrijf je Loopbaan verschenen en in april 2019 start de eerste 3-daagse training voor coaches die de cursus Schrijf je Loopbaan zélf willen gaan geven: de Schrijf je Loopbaan-Trainer©.

Opzet Schrijf je Loopbaan-Trainer©

 • Je volgt eerst zelf – als deelnemer met een loopbaanvraag – de cursus Schrijf je Loopbaan, zodat je zelf alle opdrachten en het groepsproces hebt ervaren. Kijk hier voor de data.
 • Spreekt dit je aan dan kun je vervolgens de 3-daagse training tot Schrijf je Loopbaan-Trainer© volgen. Hierin zal er aandacht zijn voor het trainerschap én voor kennis/theorie over de werking van schrijven en oordeelloos luisteren. Ook is er aandacht voor hoe jij Schrijf je Loopbaan (de cursus en het boek) in jouw praktijk kunt inzetten. Natuurlijk zal er veel geschreven worden.
 • Kleine groep (max. 6 deelnemers).
 • Tussen de trainingsdagen oefen je zelf met (proef)cliënten met onderdelen van de cursus en maak je een aantal huiswerkopdrachten.
 • Je ontvangt een trainingsmap en de complete handleiding voor de cursus Schrijf je Loopbaan met alle programmaonderdelen en opdrachten.
 • Na afloop ontvang je een certificaat en heb je de kennis, ervaring en toestemming om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te gaan geven.

Vanaf 2019 organiseer ik Ieder jaar een Inspiratiedag voor alle Schrijf je Loopbaan-Trainers.

Resultaat

Na afloop van deze training heb je:

 • veel ervaring met creatief schrijven opgedaan
 • ervaring met het werken als trainer, ken je jouw sterke punten en uitdagingen en voel je je voldoende toegerust en comfortabel om met een (kleine) groep te gaan werken
 • kennis van de werking van (en theorie over) creatief, intuïtief en reflectief schrijven, over het delen van het geschrevene in de groep en over oordeelloos luisteren
 • zin en het vertrouwen om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te gaan geven of in jouw werkwijze te integreren.

N.B. Na afloop van de Trainer© kun je de volledige cursus Schrijf je Loopbaan op een deskundige manier aan mensen met een loopbaanvraag aanbieden.
Je kunt er ook voor kiezen om het programma aan te passen of om slechts onderdelen te gebruiken. We spreken af dat je in dat geval een andere naam voor jouw aanbod kiest. Zodat de inhoud van de cursus Schrijf je Loopbaan intact en herkenbaar blijft.

Wanneer & waar

De ‘pilot’ van Schrijf je Loopbaan-Trainer© wordt gegeven op 3 woensdagen, van 10.00 – 16.00 uur: 3 april, 24 april, 22 mei. (vol)

Locatie: de keukentafel van Marianne, Pond Sterlinglaan 12, 1060 RS Amsterdam

Investering:

Kosten training € 450 inclusief koffie, thee, vegetarische lunch en excl 21 % btw (prijs incl btw € 544,50) .

Kosten boek Schrijf je Loopbaan: € 16,50. Je kunt het boek rechtstreeks bij mij bestellen (geen verzendkosten), bij www.managementboek.nl, bij www.bol.com of bij je boekhandel.

Aanmelden

Werk je als (loopbaan)coach of begeleid je mensen op een andere manier bij werk- en levensvragen, en heb je een relevante opleidingsachtergrond op HBO-niveau, dan ben je van harte welkom om Schrijf je Loopbaan-Trainer© te worden.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur me een berichtje, via het contactformulier of rechtstreeks aan marianne.panneman@gmail.com.


De cursus Schrijf je Loopbaan© en de Schrijf je Loopbaan-Trainer© zijn ontwikkeld door Marianne Panneman van Loopbaancreatie. Op het format en de programma’s rust copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming informatie over te nemen voor zakelijk gebruik. Coaches die de Trainer© hebben afgerond kunnen wel in alle vrijheid de cursus Schrijf je Loopbaan zelf aanbieden of in hun eigen aanpak integreren.