Welmoed – Van boosheid naar nieuwsgierigheid

Nadat ik een tijdje ziek geweest was ontdekte ik tot mijn verbijstering dat mijn baan die ik vele jaren met ziel en zaligheid had verricht, eenvoudig was afgeschaft, wegbezuinigd, overbodig geworden of hoe je het wilt noemen. Ik kon vertrekken, een WW uitkering aanvragen. Wat was ik kwaad!

Het traject dat ik bij Loopbaancreatie heb doorlopen heeft mijn woede om het gevoel, afgedankt te zijn, omgezet in nieuwsgierigheid naar wat er nog meer voor mogelijkheden zijn voor mij, met mijn sterke en zwakke punten.

Mijn zelfvertrouwen had door het ontslag zoveel deuken opgelopen dat ik uit mijzelf geen zicht meer had op andere, nieuwe mogelijkheden over here. Met behulp van Marianne kreeg ik alles weer op een rij, en ik ging weer mogelijkheden zien waarvan ik vooraf had gezegd: laat maar, dat wordt toch niks, dat kan ik helemaal niet.

Kwaliteiten die ik wel bezat, maar die ik vergeten was, kon ik opnieuw benoemen. Ik kreeg weer beeld van wat ik eigenlijk het leukst vind om te doen. En niet te vergeten: zicht op de waarden in werk en leven die ík belangrijk vind .

De uitkomst van dit traject is, dat ik weet welke beroepen, zoals docent, goed bij mij passen. Niet dat ik daar ook een betaalde baan in gevonden heb, maar dat is in mijn geval minder belangrijk – ik ben al wat ouder. Inmiddels heb ik ervaren dat ik als vrijwilliger deze rollen op allerlei manieren zelf kan invullen op een manier die voor mij oké is. En ik ben cursussen gaan volgen over onderwerpen die mij nieuwsgierig maken maar waar ik geen verstand van heb.

Zo heb ik mijn enthousiasme en aangeboren nieuwsgierigheid weer helemaal terug gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *