Sanne – Kan ik wel geld verdienen met wat ik echt leuk vind?

Op zoek naar een baan waarmee ik een vast inkomen kon genereren, liep ik vast in de vele mogelijkheden die er waren qua werk en zag vooral struikelblokken waar ik niet overheen of doorheen leek te komen. Dat was het moment dat ik Marianne heb gevraagd een creatief loopbaantraject met mij te starten.

De begeleiding van Marianne heeft voor mij vooral bestaan uit het rustig en goed luisteren naar en samenvatten van mijn werkvragen en de emoties die daaromheen lagen. Door verbindingen te leggen tussen de elementen uit mijn verhaal, gaf ze licht op voor mij ingewikkelde zaken en kon ik nieuwe stappen nemen.

Ik voelde me veilig in haar begeleiding en kon hierdoor mijn grootste twijfels en angsten op tafel leggen, en door het plezier dat we daarnaast hadden tijdens de gesprekken voelde ik me na elk gesprek erg gesteund en geïnspireerd. Haar vertrouwen in mij steunde mij op mijn weg.

Marianne motiveerde me om te ‘doen’ en daardoor veranderde er concreet veel in mijn werkleven. Ik maakte keuzes waar ik eerder stagneerde en ik leerde stapsgewijs te veranderen; van klein naar groter, naar groot, zodat het behapbaar was, en ik door bleef zetten.

Ze leerde me de balans te zoeken tussen het luisteren naar mijn hart en het doen van de verplichte ‘moetens’. Ze leerde me elke morgen me af te vragen: ‘wat wil ik vandaag?’, waardoor ik me weer bewust werd van mijn eigen wensen en er naar kon gaan handelen.

En ze leerde me om in kleine stappen te handelen: beginnen bij wat dichtbij ligt en mogelijk is, en van daaruit verder bouwen. Dan ontstaan er bruggen tussen mensen en ideeën die tevoren niet te bedenken waren. Het opende nieuwe deuren. Zo adviseerde Marianne me om aan mensen om me heen te vragen wat ze mijn goede werkkwaliteiten vonden en in welk werk ze mij goed zouden zien functioneren. De antwoorden daarvan brachten mij geheel onverwachte, nieuwe en mooie werkwensen.

En zo ben ik vanuit een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt teruggekomen. Ik combineer nu een aantal van mijn favoriete functies en daarmee heb ik het enorm naar mijn zin en verwerf ik een inkomen waar ik van kan leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *