Lia – Weer een doel voor ogen

De aanleiding om het creatieve loopbaantraject te gaan volgen was dat ik in mijn werk geen voldoening meer vond en al meerdere dingen had geprobeerd om uit te vinden wat ik écht leuk vind. Dat was mij nog niet gelukt. Doordat ik veel uiteenlopende dingen leuk vind wilde ik weten waar mijn hart ligt en wat voor baan mij het meeste voldoening zou geven.

Het creatieve proces in het loopbaantraject sprak me erg aan. Meer werken vanuit je gevoel dan je verstand. Mijn ervaringen bij dit proces zijn geweest dat vooral het visualiseren een goed hulpmiddel is om te kijken wat mijn doel is en wat ik wil.

Ook het onderzoeken van de mogelijkheden via spel en kaarten was goed. Daarbij is Marianne met gesprekken ingegaan op de behoefte van mij en hebben we aan de hand daarvan verdere plannen gemaakt.

Door bezig te zijn met dit proces werd het me steeds duidelijker wat ik nu eigenlijk wil; hoe en wanneer dat kostte nog wel wat tijd. Uiteindelijk heb ik de baan bij mijn vorige werkgever opgezegd. En heeft Marianne mij geholpen om de keuzes te maken waar ik zelf niet helemaal uitkwam. Nu ben ik zover dat ik echt duidelijk heb wat ik wil en hoe.

Het mooie van dit loopbaantraject is dat ik goed ben gaan kijken naar mijn situatie, er beter afstand van kan nemen en heb gemerkt dat ik weer zelf het heft in handen kan nemen. Veranderingen komen dan vanzelf: als je je doel voor ogen houdt – in mijn geval een ‘wereldbaan’ waar ik enthousiast van word – dan ga je daar je activiteiten op afstemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *