Karin – Gericht en doelbewust stappen zetten

Naast mijn baan als operationeel manager van een schoonmaakbedrijf bij een ouderenzorgketen heb ik een deeltijdopleiding HRM gedaan.

Na afronding van deze opleiding dacht ik dat ik wel wist wat ik wilde… maar dit bleek toch niet zo eenvoudig te zijn.

Om meer inzicht te krijgen in mijn drijfveren en om te ontdekken welk werk ik nu echt wil gaan doen heb ik contact gezocht met Marianne voor creatieve loopbaanbegeleiding.

Het maken van oefeningen, zoals een levenslijn uittekenen, visualisaties, nadenken over mijn eigen waarden en normen, kijken naar mijn kernkwadranten en daarnaast de gesprekken met Marianne en mijn collega’s over de bevindingen, werkten voor mij zeer verhelderend. Aan de ene kant zie je de patronen van waar uit jij je keuzes maakt en aan de andere kant merk je dat jouw behoeften af kunnen wijken van die patronen.

Zo’n loopbaanbegeleiding is een heel proces en na de afronding merk je dat je om op het pad te blijven toch weer regelmatig teruggrijpt naar het resultaat van de gesprekken en de oefeningen.

De toegevoegde waarde van de loopbaanbegeleiding is voor mij dat ik nu heel gericht en doelbewust stappen onderneem voor een andere werkkring omdat ik nu weet wat ik wil en wat ik kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *