Ineke – Je diepste wens serieus nemen

Voor de zoveelste keer in jaren kwam bij mij de vraag op, nog onwetend van het feit dat ik weg gereorganiseerd zou worden: ik wil een andere baan, maar hoe raak ik weer geïnspireerd tot het zoeken naar ander werk? “Een coach!”, dacht ik, en via het internet vond ik Marianne.

Al jaren liep ik rond met de vraag: wat wil ik nu eigenlijk? Deep down inside wist ik het natuurlijk wel: schilderen! Maar praktische bezwaren (hoe betaal ik mijn rekeningen) hielden me iedere keer weer tegen om er daadwerkelijk voor te kiezen. Dan maar als hobby dacht ik dan, terwijl ik van mijn eerste expositie slechts kon dromen!

De vraag waarmee ik bij Marianne kwam was: ik wil leuk werk, maar wat? De (creatieve) opdrachten, die ik erg leuk vond om te doen, en de bijbehorende gesprekken brachten langzamerhand duidelijkheid. Verrassend genoeg was de oplossing tot wat ik wou niet óf een leuke baan óf schilderen, maar en/en! Een leuke baan met inhoud, én schilderen én het geven van schilder-workshops!

Voor alle drie werd een bijbehorend tijdpad met doelstellingen uitgezet. En het leuke was, het werkte! Binnen 3 maanden na afronding van het loopbaantraject had ik een baan, die overeenkwam met wat ik kon en wat ik wilde. Solliciteren was ineens veel makkelijker geworden, omdat ik zo goed wist wat ik wilde.

Tegelijkertijd vond ook de eerste expositie van mijn schilderijen plaats. Een droom die nu al realiteit werd! Tevens vond ik na verloop van tijd atelierruimte, waar ik nu bezig ben met het maken van nieuwe schilderijen.

De workshops laten nog even op zich wachten – alles op zijn tijd – maar zullen ongetwijfeld volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *