Eric – Bewustwording van eigen gedrag en zelfinzicht

Ik wilde graag mijn persoonlijke effectiviteit vergroten en tegelijkertijd meer inzicht krijgen in mijn eigen kernkwaliteiten. Dit hing samen met een behoefte aan reflectie op mijn eigen werkpraktijk, waarbij ik graag antwoord wilde hebben op vragen als hoe kan ik het beste omgaan met lastige situaties? Wat inspireert me in mijn huidige werk en wat niet? Zit ik nog wel op de juiste plek? Of is het tijd om mijn bakens te verzetten en horizon te verbreden? Kortom, deze vragen vormden de aanleiding om bij Marianne – Loopbaancreatie – een coachings- en loopbaantraject te starten.

Als ik nu terugkijk op de serie gesprekken kan ik zeggen dat ik ze als erg prettig en constructief ervaren heb. Mijn ervaring is dat het prettig en nuttig is als iemand met je meedenkt en je een spiegel voorhoudt en je leert dat er meerdere handelingsalternatieven zijn. Ik heb in ieder geval meer inzicht gekregen in mijn eigen kernkwaliteiten (competenties) en de bijbehorende uitdagingen (waar moet ik nog aan werken) en valkuilen (hoe kan ik die het beste voorkomen). En last but not least: ik weet nu in welke richting ik mijn professionele carrière verder wil en kan ontwikkelen.

De Engelsen kunnen het zo mooi zeggen: ‘’The proof of the pudding is in the eating’’. Dit motto geldt ook voor het resultaat en het vervolg van mijn traject. Het is de kunst om het geleerde in praktijk te brengen best task manager. Bewustwording van eigen gedrag en zelfinzicht zijn daarbij de onontbeerlijke en noodzakelijke stappen voor daadwerkelijke gedragsverandering. Kortom, stappen die ik zonder deze coaching nooit had kunnen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *