Emilie – Eigenlijk wist ik wel wat ik wilde

Nadat ik mijn baan al had opgezegd, heb ik Loopbaancreatie benaderd. Dat ik iets anders wilde was mij wel duidelijk. Maar wat dan precies? Er waren momenten dat ik het zeker wist, maar even zoveel momenten waarop ik ging twijfelen en er van alles bij haalde waardoor ik niet durfde te kiezen.

Om eens helemaal los te komen van mijn eigen denkpatronen, om te ontdekken wat ik nou echt wil en om vervolgens koers te houden heb ik 5 gesprekken met Marianne gevoerd. Opmerkelijk vond ik dat het in die gesprekken steeds zo duidelijk was; ik wist eigenlijk precies wat ik wilde! Dat gaf mij een heel opgelucht, sterk en prettig gevoel. De oefeningen voorafgaand aan de gesprekken droegen daar zeker toe bij. Die waren leuk om te doen en als ik er nu naar kijk denk ik: dat klopt, dat is goed.

In die sfeer ben ik op zoek gegaan naar leuke bedrijven in de stad en heb hier en daar afspraken kunnen maken. Al met al kwam ik redelijk snel bij een organisatie/functie uit waarin al mijn wensen en prioriteiten van dit moment samenvallen en waar ik volgende week van start ga. Ik weet zeker dat ik er langer over had gedaan, minder doelgericht had gezocht en ook minder enthousiast en overtuigend in de gesprekken was overgekomen als ik niet eerst dit traject had gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *