Daniëlle – Welke weg moet ik bewandelen om mijn doel te bereiken?

Eigenlijk wist ik heel goed wat voor werk ik wilde gaan doen, ik zag alleen niet hoe ik dit zou kunnen bereiken.

Ik werkte al 15 jaar bij de Rabobank en had daarnaast de opleiding Leraar Basisonderwijs gevolgd, waarmee ik in het 3de jaar was gestopt. Ik miste in het vak van leerkracht een stukje ‘zorg’. Het liefste wilde ik kinderen in brede zin begeleiden bij problemen in hun ontwikkeling en niet alleen maar voor de klas staan. Hierdoor bracht ik het niet op om de opleiding af te ronden.

Ik kwam bij Loopbaancreatie met de vraag: ‘ik ben gestopt met de pabo en wil een andere opleiding gaan doen die bij mij past, maar welke?’

Via de Creatieve Loopbaanbegeleiding ben ik weer op mijn pad gekomen. Heel leerzaam vond ik de kwaliteitenanalyse: hoe zie ik mijzelf en hoe zien anderen mij! Het heeft mij geholpen tijdens het netwerken en sollicitatieprocedures.

Inmiddels is het traject afgerond en heb ik de pabo opleiding weer opgepakt omdat ik nu weet dat het afronden van deze opleiding een relatief geringe inspanning is die het mij veel makkelijker maakt om mijn uiteindelijke doel – individuele begeleiding van kinderen, liefst vanuit mijn eigen praktijk – te behalen.

Toen ik deze knoop eenmaal had doorgehakt, lukte het me ook om binnen 3 maanden een functie te vinden als Onderwijsassistente op een cluster 4 school – en mijn baan bij de Rabobank op te zeggen. Ik werk nu op een school voor kinderen met psychische problemen, zit in het 4de jaar van de pabo en begin straks met de functie Taakleerkracht.

Dankzij de Creatieve loopbaanbegeleiding van Marianne heb ik mijn weg gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *