Ervaringen met Schrijf je Loopbaan

“Al schrijvend her-ontdek ik weer wat voor mijn belangrijk is in relatie tot werk. Wat ik al bijna vergeten was, komt weer bovendrijven. Zelfs een idee van jaren geleden; daar wil ik iets mee doen! Goed gezelschap, oprechte interesse voor elkaar en heerlijke koffie: prima ingrediënten voor een paar zeer genoeglijke schrijfochtenden.”
– Irmgard

“Het gaan schrijven zonder vooraf te denken over ‘wat en hoe’ en kwalificaties als ‘goed-fout’ of ‘mooi-lelijk’ los te laten, was alleen al bevrijdend. De schrijfoefeningen van Marianne gaven mij helderheid in waar ik echt plezier in heb en wat belangrijk voor mij is. De verhalen en terugkoppeling van anderen werkten versterkend en maakten het naast de inhoud ook erg leuke en inspirerende workshops.”
– Simone

“Een bijzondere manier om tot inzichten te komen. Ook de tip ‘herhaal het laatste woord als je het even niet meer weet’ werkt als de pen stagneert. Marianne creëert een prettige en vertrouwde sfeer waarbinnen het geschreven woord door de schrijver gedeeld durft te worden. Een aanrader dus.”
– Pietsje

“Wat fijn om over je loopbaan na te denken zonder testjes te doen en lijstjes in te vullen. Eigenlijk komt er weinig denken aan te pas. Via het schrijven kom je als terloops op ideeën, inzichten en overtuigingen. Omdat je het op papier zet, wordt het opeens werkelijkheid. Soms vond ik dat confronterend, maar het was vooral inspirerend. Luisteren naar de andere deelnemers was een verrijking van mijn zoektocht.”
– Marlies

Tijdens de workshop-serie ‘Schrijf je loopbaan’ had ik het gevoel dat ik mijn eigen adviseur was en dat de dingen die al schrijvende naar voren kwamen echt aan de kern raakten van de richting die ik op wil: precies de uitkomst waar ik op hoopte.”
– Richelle

“Ik heb de workshop ‘In beweging komen’ gevolgd en vond deze interessant, boeiend en inspirerend. Fijn om mee te maken en nieuwsgierig naar de andere drie.”
– Anne

“Schrijven over mijn werksituatie, in plaats van er over nadenken en praten, had een verfrissend effect. De uitdagende opdrachten tijdens de workshops en de schrijfinspiratie voor thuis brachten mij dichter bij de kern waar het om gaat. Ook heel waardevol vond ik de uitwisseling met andere deelnemers.
Marianne is professioneel, een goede procesbewaker en gastvrouw. Ze zorgt ervoor dat ieder aan bod komt. ‘Schrijf je loopbaan’ vind ik een aanrader voor ieder die serieus ‘aan de bak’ wil of moet.”
– Edith

“Schrijf je Loopbaan werkt werkt vanuit het hart en gaf me inzicht in wat daar speelt. Ik heb dankzij deze workshops een focus gekregen, weet waar ik naar toe wil. Een richting. Ik heb heel veel zin hier mee aan de slag te gaan.”
– Petra

“Je pen als gids door je innerlijke wereld: bijzonder wat er allemaal boven komt met de leuke en laagdrempelige schrijfoefeningen van Marianne. Ik heb de workshop als inspirerend én motiverend ervaren!”
– Irnsje

“Schrijf je loopbaan heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik op de goede weg ben en moet vertrouwen in de toekomst. Door de schrijfopdrachten kwam ik erachter dat ik veel antwoorden op mijn eigen vragen er zo uit kon schrijven. Dit was heel verhelderend.”
– Nina